Főoldal Filmek A négyszeres Oscar-díjas mexikói filmrendezőt szemelte ki magának a Marvel Studios a Bosszúállók: Titkos háború vezetésére?
Filmek

A négyszeres Oscar-díjas mexikói filmrendezőt szemelte ki magának a Marvel Studios a Bosszúállók: Titkos háború vezetésére?

Ezúttal igazán nagy név merült fel a Bosszúállók: Titkos háború rendezésére.

667
Marvel Studios Titkos háború Kang-dinasztia
Forrás: SDCC

A sztrájkok miatt többnyire pletykákról olvashatunk az elmúlt hetekben, amit főként azzal lehet magyarázni, hogy nincs tartalom, amiről írni lehetne. A színészek, producerek és írók nem nyilatkozhatnak, szóval maradnak a bennfentesek beszámolói, amiket sokszor pletykaként kell kezelni. Most éppen a Bosszúállók: Titkos háborúról olvashatunk sok pletykát.

Már négy év eltelt azóta, hogy utoljára beültünk megnézni a Bosszúállókat, így érthető a várakozás, hogy a Föld legnagyobb hősei mikor térnek vissza egy nagy filmben. A Marvel Studios bejelentette a következő két filmet, tudjuk a premierdátumokat is, de maradtak még kérdések, például a távozott forgatókönyvírókat kikkel helyettesítik, vagy éppen ki rendezi majd a The Multiversa Saga fináléját. A hétvégén már beszámoltunk egy lehetséges jelöltről, hogy a Doctor Strange az őrület multiverzumában rendezőjét, Sam Raimit szeretnék beleültetni a Bosszúállók: Titkos háború rendezői székébe, most egy újabb névvel bővült a lista.

Sajnos még jó ideig eltart, mire újra láthatjuk a Föld leghatalmasabb hőseit együtt a vásznon, ugyanis a Bosszúállók: A Kang-dinasztia bemutatóját nemrég 2026. május 1-jére halasztották és a Bosszúállók: Titkos háború 2027. május 7-én követi. A csúsztatásra a jelenleg is tartó szakszervezeti sztrájkok miatt volt szükség, de további halasztások is elképzelhetőek, ha nem tudnak gyorsan megegyezni a dolgokról. Talán éppen jókor jött a sztrájk, mivel sok kritikát kapott a Marvel Moziverzum 4. fázisa, az ötödik sem indult jól, így viszont marad idejük gatyába rázni a készülő projekteket.

Mit tartogat a jövő a Bosszúállókra nézve?

Több elmélet is született már arról, hogy a következő két film az eredeti hat Bosszúálló végső búcsújaként szolgál majd, sőt, az egyik pletyka egészen merész dolgot állított, hogy a Titkos háborúval rebootot kap a franchise. Ez nem azt jelenti, hogy más szereposztásokban visszatér Vasember és Amerika Kapitány, hanem az eddig megismert szereplőknek búcsút intünk, és az újak kapják a főszerepet.

Ezzel egy “teljesen új, teljesen más MCU-t” kapnánk (feltehetően egy új Szent Idővonalnak köszönhetően). Persze nem ez az egyetlen nagy pletyka, amiről manapság olvasni lehet, mert állítólag kirúgták Jeff Loveness-t (A Hangya és a Darázs: Kvantumánia) és Michael Waldron-t (WandaVízió), és most írók nélkül maradt a két Bosszúállók-film. Egy fokkal jobb a helyzet a rendezők tekintetében, hiszen a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája rendezője, Destin Daniel Cretton maradt A Kang-dinasztia rendezője, ám a Titkos háború még keresi a rendezőjét. Sam Raimi neve felmerült a hírek szerint, akárcsak egy négyszeres Oscar-díjas filmrendező neve is.

Daniel Richtman értesülései szerint Az ember gyermeke, a Gravitáció és a Róma rendezője, Alfonso Cuarón áll a Marvel Studios listájának élén. Meglepő választásnak tűnhet, a filmrendezőtől nem idegen a mainstream, ugyanis ő rendezte a Harry Potter és az azkabani fogoly című filmet. Cuarón széles palettával bír, az ötlet nem rossz, hogy így pezsdítsék fel az MCU állóvizét, de amíg hivatalos forrásból nem erősítik meg a hírt, addig kezeljük erős fenntartásokkal.

28elespace superJumbo v3
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.