Főoldal Filmek A Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész gyengébben kezdhet a kasszáknál, mint az Indiana Jones és a sors tárcsája
Filmek

A Mission: Impossible Leszámolás – Első Rész gyengébben kezdhet a kasszáknál, mint az Indiana Jones és a sors tárcsája

Lehetetlen küldetés lesz megdönteni a franchise rekordját? Semmi ok a pánikra.

334
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
Forrás: Paramount Pictures

A Mission: Impossible Leszámolás – Első Részével Észak-Amerikában 78 millió dolláros bevétellel számolnak az első öt napban. A Paramount és a Skydance közös filmjével kapcsolatban 90 millió dolláros, vagy annál is nagyobb bevétellel számolt a premiert megelőző hetekben, mivel a Tom Cruise főszereplésével készült film a CinemaScore-listán csillagos ötöst kapott a közönségtől, és a kritikák is jónak bizonyultak.

Ha a jelenlegi előrejelzések helytállóak, a film a franchise második legjobb hazai nyitása lesz a Mission: Impossible II. mögött, amely az első öt napban 78,5M dolláros bevételt produkált, ha nem vesszük figyelembe az inflációt. A franchise hetedik része szerdán nyitotta meg kapuit, hogy a Barbie és az Oppenheimer július 21-i premierje előtt több időt nyerjen. Eddig az idősebb felnőttek váltottak főként jegyet Ethan Hunt legújabb küldetésére, a jegyeladások 22 százaléka 55 éves vagy idősebb. Nemzetközileg a Leszámolás – Első Rész erősebben kezdhet, és a globális bevétel elérheti a 240 millió dollárt is.

Cruise a mozitulajdonosok kedvence. A sztár ellenezte, hogy a 2022-es Top Gun: Maverick című film a streamingszolgáltatón landoljon, és végül a 2022-es év egyik legnagyobb kasszasikere lett, a színész valaha készült legnagyobb bevételű filmje. A filmből az amerikai mozikban csaknem 774,7M dollárt forgalmaztak, globálisan pedig 1,49 milliárd dolláros bevételt jelentett. Hasonló cipőben járt az új Mission: Impossible is, amelynek bemutatóját többször is el kellett halasztani a COVID-19 miatt.

A hétvégén számolni kell még az Angel Studios Sound of Freedom című filmjével, egy hittérítő politikai thrillerrel az észak-amerikai mozikban. A film a hétvége második helyére pályázik 24 millió dollárral, a korai bemutatónak köszönhetően pedig akár 83M dollár is összejöhet az Államokban.

Az Insidious: A vörös ajtó a 3. helyre esik vissza a második hétvégén 14 millió dolláros becsült bevétellel. A franchise ötödik részének 10 nap alatt 59 millió dollár jöhet össze az amerikai box office jegybevételi listán. A Disney és a Lucasfilm Indiana Jones és a sors tárcsája, valamint a Pixar Elemi című rajzfilmje várhatóan az első ötben végez.

Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Wonka
Filmek

A Wonka tartja magát a box office lista élén

Erős kihívó hiányában a Wonka megnyerte a 2024-es év első hétvégéjét.

Disney
Filmek

2015 óta a Disney először csúszott le a box office lista első helyéről

Nem a Disney termelte a legtöbb pénzt a mozikasszáknál a 2023-as évben.