A Microsoft újabb felvásárlásra készülhet

Nem is olyan sokára hatalmas kaliberű bejelentést fognak tenni a redmondiak.

Nagyot robbant tavaly a hír, miszerint a redmondi óriás bekebelezte a ZeniMax Media-t és vele együtt az egész Bethesda is hozzájuk került. Ilyen mértékű felvásárlást nem igazán láttunk még a videojátékok világában, azonban úgy néz ki, sikerült ezzel egy lavinát elindítaniuk. Korábban már írtunk róla, hogy aktívan keresgél a kínai Tencent is különböző befektetési lehetőségek iránt, de a Microsoft sem mondott le a további akvizíciókról. Most erre láthatunk talán egy újabb példát.

Két, a redmondiak ügyeiben általában jól tájékozott informátor kotyogta el, hogy bizony készülőben van már egy másik Bethesda kaliberű felvásárlás. Nem csak ez fog történni, ugyanis az információk szerint az év folyamán több kisebb bekebelezést is be fognak jelenteni, ugyanis ezek már egy ideje történnek és talán mostanában tudják majd befejezni a szerződések körüli intézkedéseket.

Megtudhattuk belőle, hogy a Bethesda-val majdnem 3 évig tárgyaltak és a következő nagy bejelentés sincsen olyan messze, hiszen az előrejelzések szerint, akár már év végén, vagy jövő év elején konkrétumokat tudhatunk meg róla. Hogy pontosan melyik kiadóról is van szó, arról még sajnos nincsenek információk. Mindenesetre az utolsó információk szerint, a Take-Two-nak nem lenne ellenére egy kis tőkeinjekció. A Microsoft egyre többet tesz azért, hogy az Xbox jó hely legyen játszani és az erőfeszítéseik miatt a GamePass is egyre vonzóbb lesz az elkövetkező években.

Total
2
Shares
Previous Article
Top Gun: Maverick

A Top Gun: Maverick nem eladó, csak és kizárólag a mozikban fogják bemutatni

Next Article
Az Igazság Ligája

Zack Snyder: Az Igazság Ligája világpremierrel egy időben érkezik az HBO GO-ra a film

Related Posts