Főoldal Filmek A Marvel Studios kiszemelte a Bosszúállók 5. rendezőjét
Filmek

A Marvel Studios kiszemelte a Bosszúállók 5. rendezőjét

Néhány hónap múlva kezdődik a Bosszúállók 5. forgatása.

204
Bosszúállók
Forrás: Marvel Studios

Shawn Levy, aki éppen a Marvel Studios Deadpool & Rozsomák című filmjének utolsó simításait végzi, esélyes a következő Bosszúállók-film rendezésére, és lehet, hogy a stúdió őt választja a projektre. A korábban Bosszúállók: A Kang-dinasztia címmel bejelentett rész több változáson is átesett az elmúlt években, kezdve azzal, hogy több író megfordult, majd elvesztette rendezőjét és Kang, a Hódító szerepe is kérdőjeles lett Jonathan Majors kirúgását követően.

A legfrissebb jelentés szerint a fejlesztés még nagyon korai fázisában járnak a készítők. Források szerint a Marvel és Levy tárgyalnak a projektről, és a stúdió múlt hét végén adta át a legújabb forgatókönyvet a direktornak; azonban más rendezők is szóba jöhetnek a nagy horderejű munkára.

Van némi ok az óvatosságra. A Marvel Studios korábban – és csendben – már március közepén felajánlotta a rendezői munkát Levynek, de akkor a rendező visszautasította. Az időbeosztás volt az aggodalom oka, mivel Levy különböző feladatokat lát el a Deadpool & Roszomák utómunkáján, amely július 26-án jön ki, és a Stranger Things utolsó évadán is dolgozik. Két epizódot forgat a Netflix sorozatából, illetve vezető produceri feladatokat is betölt a sorozat életében, amely egészen a következő évre átnyúlna.

Eredetileg ez az időbeosztás nem volt megfelelő a Marvel számára, de források szerint a stúdió több hónappal elhalasztotta a film munkálatait, megadva a lehetőséget, hogy Levy elvállalja a munkát. A stúdió nem így számolt, de kétségtelen, hogy éppen kapóra jött ez a hosszú előkészítés, mivel így lehetőségük nyílik újra együtt dolgozni Levyvel. Ez is jól mutatja, hogy mennyire lelkes a stúdió az együttműködés iránt, és hogy a Deadpool & Rozsomák valószínűleg nagyon jól sikerült mind a stúdiónak, mind a filmkészítőnek.

A Loki alkotója, Michael Waldron írta a legutóbbi forgatókönyv-vázlatokat a projekthez. Egy ponton a film alcíme A Kang-dinasztia volt, de ez még azelőtt volt, hogy a Marvel megvált volna Jonathan Majors színésztől, aki a The Multiverse Sage gonosztevőjét játszotta. Destin Daniel Cretton kapta kezdetben a rendezői feladatokat, de novemberben távozott a projekt éléről, azóta pedig nem nevezték ki az utódját.

Levy olyan projektek rendezéséről ismert, mint az Éjszaka a múzeumban, a Vasököl, a Free Guy és Az Adam-projekt, de talán legismertebb munkája a Stranger Things, amelyen saját 12 Laps nevű cégével dolgozik.

Shawn Levy
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával nézz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.