Marvel Studios

A Marvel Studios feje, Kevin Feige szerint a streaming jelenti a Marvel Moziverzum jövőjét

A Marvel a streamingben gondolkozik, nem a mozikban.

A WarnerMedia meglepő döntése után sokakban ott motoszkált a gondolat, hogy vajon a Disney mikor szánja el magát egy hasonló döntésre, hiszen a jelenlegi körülmények miatt még mindig nem borítékolható a Fekete Özvegy májusi bemutatója. Ne felejtsük el, a Disney szeptemberben már tett próbát a Mulan élőszereplős feldolgozással, de pontos számokat nem osztottak meg a bevételről.

A kérdés tehát az, hogy a Disney megmeri-e kockáztatni. A streamingszolgáltatók előnyeit vitatták meg Kevin Feige-vel is. Feige elmondása szerint a Marvel Moziverzum jövőjében is fontos szerepet játszik a szolgáltató. Ez már most érződik a sorozatok miatt, de elképzelhető, hogy akár a mozifilmeket is VOD-formában mutassák be? Nehéz helyzetben van a vállalat, hiszen a 2020-as év volt az első 2009 után, hogy a Marvel nem tudott új alkotást bemutatni, a legutóbbi filmet pedig még 2019 nyarán mutatták be, ami a Pókember: Idegenben volt.

Vízválasztó lehet a jövő hónapban érkező WandaVision-sorozat. A sorozat január 15-én debütál a Disney+ platformon, és ami egyben a Marvel Studios első sorozata lesz a korábbi Netflix szériák után, de ami talán fontosabb, hogy a platform főpróbája is, hiszen a The Mandalorian után hány új rajongót tud megmozgatni. Az Emmy Magazine készített interjút a stúdió fejével, aki a szolgáltatás előnyeiről beszélt.

Száz százalékban kijelenthető, hogy a streaming a jövő, és ahol a fogyasztók meg akarják nézni a dolgokat. És remélhetőleg meg akarják majd nézni a hosszabb terjedelmű narratíva sorozatainkat is. Egy olyan élményt, mint a WandaVision, nem lehet kivitelezni egy filmben. Olyan dolgok miatt mész moziba, amiket nem kapsz meg streamingen, és olyan dolgokat nézel meg streamingen, amiket nem kapsz meg a mozikban. És természetesen a mozikból minden a streamingre megy.Kevin Feige

Feige a streaminghez való pozitív hozzáállása nem új dolog, tekintettel arra, hogy a stúdió több Disney+ sorozaton is dolgozik. Ezenkívül a Disney+ az idei évben még fontosabb szerepet kapott, az anyavállalat elsődleges bevételi forrása lett, miután a kalandparkokat és mozikat be kellett zárni, miközben az előfizetők száma minden korábbi várakozást meghaladt. Ahogy Feige is fogalmazott, a streaming új lehetőségeket ad, hogy másmilyen történeteket is elmesélhessenek. Szóval a jövő egyértelműen ebben van, bár az kissé merész jóslatnak tűnhet, hogy „100%-ban a streaming jelenti a jövőt”, de tekintettel az idei évre, talán mégis van benne ráció. A legfontosabb kérdés, mit hoz a jövő év, mi lesz a mozikkal, mert ha nem tudnak kinyitni, akkor tényleg kijelölték az irányt.

Kevin Feige
Total
5
Shares
Previous Article

Mivel játssz, ha Karácsonykor konzolt találsz a fa alatt?

Next Article

Új videó részlet bukkant elő a törölt Doom 4 kapcsán

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!