Főoldal Sorozatok A Marvel Moziverzum egyik legnagyobb stáblista utáni jelenetére került sor a WandaVision 8. epizódjában
Sorozatok

A Marvel Moziverzum egyik legnagyobb stáblista utáni jelenetére került sor a WandaVision 8. epizódjában

A S.W.O.R.D. felettébb elfoglalt volt az utóbbi időben.

507
WandaVision

Nem várt fordulatot hozott a tegnap bemutatott WandaVision című sorozat 8. epizódja. Az egyik jelenetben egy víziót láttunk arról, hogy mi vár Wandára a jövőben. Erről korábban már írtunk cikkünkben. De a nagy csattanóra csak az epizód végén került sor. Egy stáblista utáni jelenetet kaptunk, ami egy titokzatos karaktert mutatott be.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

Már csak egy rész maradt a sorozatból, miután Kevin Feige a hét derekán elárulta, hogy egyelőre nincs tervben egy második évad. Nagyon fontos kérdésekre kaptunk választ az új részből, köztük arra, hogy ki is valójában Wanda. Wandát a Bosszúállók: Ultron korában ismertük meg, amikor a HYDRA rálelt az ikrekre. Wanda egész idő alatt páratlan erő birtokában volt, de csak most kezdi felfedezni igazán. A 8. epizódból választ kaptunk arra, hogy nem lopta el Vízió testét a S.W.O.R.D. bázisáról, hanem Hayward igazgató manipulálta a felvételeket, hogy úgy tűnjön, Wanda betört, s ellopta Vízió testét. Az igazság az, hogy miután darabokban megtalálták Vízió testét, Wanda rádöbbent, semmi sem maradt szerelméből.

Hayward igazgató mindvégig egy Cataract projekten dolgozott. A jelenetből kiderül, hogy Hayward nem bontotta szét Víziót, ahogy arra megkérték, helyette éveken át próbálták helyrehozni az android testét. És úgy tűnik, hogy sikerrel jártak. Az is kiderül, hogy Vízió visszakapcsolásában fontos szerepet játszott Wanda mágikus ereje is.

A bemutatótól kezdve számos találgatás napvilágot látott azzal kapcsolatban, Vízió hogyan térhetett vissza. Sokan azt feltételezték, hogy Wanda valamilyen módot találta arra, hogy az Elmekő nélkül visszakapja Víziót. Azonban Hayward igazgató megelőzte, begyűjtötték Vízió megmaradt alkatrészeit, és titokban megalkottak a hős új verzióját, akivel először 1989-ben találkozhattak a rajongók a West Coast Avengers képregényben. Egy érzéketlen, érzelemmentes fehér Vízióról van szó, akit feltehetően új, titkos fegyverként fognak használni Wanda ellen.

Hogy mit tartogat a finálé, nem tudni, de a stáblista utáni jelenetből egy lehetséges kimenet lehet, hogy Wanda megpróbálja majd helyreállítani szintetikus férjét a hamis testtel és a begyűjtött alkatrészekből. Jövő hét pénteken érkezik a sorozat utolsó epizódja.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események