Főoldal Sorozatok Egy pillantásra feltűnt egy titokzatos karakter a WandaVision legújabb epizódjában
Sorozatok

Egy pillantásra feltűnt egy titokzatos karakter a WandaVision legújabb epizódjában

Ha lecsúsztál volna a jelenetről, mi megmutatjuk.

482
WandaVision

A WandaVision című sorozat mai epizódjából megtudtuk, hogy Wanda Maximoff mindvégig mágikus erők birtokában volt, és valójában a Bosszúállók: Végtelen háború csak felszabadította a benne szunnyadó hatalmas erőt. A Bosszúállók-filmben Thanos arra kényszerítette Wandát, hogy elpusztítsa az Elmekövet, ám ez az android életébe került.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A mai részből ugyanakkor megtudtuk, hogy igazából a Káosz Varázslat áll minden mögött, amit láttunk az elmúlt néhány hétben. Agatha Harkness boszorkánynak köszönhetően azt is megtudjuk, hogy Skarlát boszorkány nem más, mint maga Wanda – eddig nem hivatkoztak így rá a Marvel Moziverzumban.

Kapunk egy visszatekintést a múltba a 8. epizódban, amikor Wanda felrobbantja az Elmekövet. Látjuk, ahogy Wanda bepillantást kap a jövőjébe, amit a lenti képen is megnézhetünk. Kivehető ezen a képkockán, hogy a karakter teljes mértékben azt a jelmezt viseli, amit a képregényekben is láttunk. Ez arra is választ ad továbbá, hogy honnan merített instrukciót a halloweeni jelmezéhez.

A képregényekben Wanda rokonságban áll a Káosz Varázslat néven ismert elemi erővel, a boszorkánysággal, amely olyan erős, hogy még Stephen Strange is azt hitte, hogy ez egy mítosz. Wanda a Wandagore-hegynél született, ahol egy idősebb Chthon nevezetű istent évezredekkel ezelőtt börtönöztek be. Chthon beavatkozása nélkül a Skarlát boszorkányból egyszerű varázslónő lett volna, ám a varázslat képességével képes manipulálni, a tér-időt meggörbíteni és rekonstruálni a létezés és valóság szerkezetét a felhasználója kénye és kedve szerint, és teljes pusztulást okozni a kozmoszban. Ez határozottan megmagyarázza azt, hogy Wanda hogyan tudta így átformálni Westviewt a sorozatban.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy egy olyan titkos szupergonosz húzódik meg az események mögött, s a háttérből mozgatja a szálakat, mint Mefisztó vagy Nightmare. Lehet, hogy a sorozatban nem derül fény a főellenség kilétére, és inkább arról szól, ahogy Wandából lassan Skarlát boszorkány válik.

WandaVision
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus legújabb előzetesében Vernestra Rwoh jedimester egy fényostorral harcol

Az akolitus bemutatja azt, amit még soha nem láttunk képernyőn: a fényostor...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz a Deadpool & Rozsomák

Kell aggódnunk, hogy bepisilünk a Deadpool & Rozsomák vetítése alatt?

Vasszív
Sorozatok

Megerősítették a Vasszív 2025-ös bemutatóját

Jövőre érkezik Riri Williams, azaz Vasszív önálló sorozata.