A Marvel Moziverzum bevétele meghaladta a 17 milliárd dollárt világszerte

A Marvel Moziverzum filmjei egyszerűen megállíthatatlanok a mozik kasszái előtt, és már a 17 milliárd dollárt is meghaladta a stúdió eddigi bevétele.

A Marvel Moziverzum filmjei egyszerűen megállíthatatlanok a mozik kasszái előtt, és már a 17 milliárd dollárt is meghaladta a stúdió eddigi bevétele.

Múlt héten mutatták be az USA-ban Peyton Reed rendező A Hangya és a Darázs című kalandját, amit sok helyre, köztük Magyarországon még meg sem érkezett, de az univerzum huszadik filmje a 161 millió dolláros nyitóhétvégével elegendő volt ahhoz, hogy a Marvel Moziverzum összbevétele átlépje a 17 milliárd dollárt – tudtuk meg a Box Office Mojo adataiból. Minden téren rekordnak számít ez a szám, és még nagyon messze van az univerzum vége, hiszen Kevin Feige éppen a minap jelentette be, hogy 2024-ig konkrét tervekkel készül a stúdió.

Tavaly novemberben a Thor: Ragnarökkel belföldön (Amerikában) túlszárnyalta az 5 milliárd dollárt a stúdió bevétele, s ezzel a Marvel Studios lett az első olyan franchise, amely bevétele meghaladta a 13 milliárd dollárt. Azóta azonban két másik blockbusterrel bővült a sorozat, hiszen februárban debütált a Fekete Párduc, ami rekordot rekordra halmozott fel – nem mellesleg Amerika harmadik legsikeresebb filmje lett, amit csak a Star Wars: Az ébredő Erő és James Cameron Avatar-filmje előzött meg -, majd áprilisban a Bosszúállók: Végtelen háború döntötte be a mozikat a jegyeladásaival, és ezzel a Marvel Studios minden idők legtöbb profitot termelő szuperhősfilmje is lett, ugyanis a Végtelen háborúnak sikerült elsőként átlépni a 2 milliárd dollárt. Egy kis érdekesség, a Disney 2009-ben mindösszesen 4 milliárd dollárért vásárolta fel az akkori saját lábakon álló Marvel Entertainment vállalatot.

A legtöbb 10 bevételt termelő filmek listáján a Marvel összesen négy filmmel iratkozott fel, az előkelő negyedik helyen a Bosszúállók: Végtelen háború szerepel 2,03 milliárd dollárral, a hatodik helyet az első Bosszúállók kaparintotta meg 1,52 milliárd dollárral, a nyolcadik helyre szorult a Bosszúállók: Ultron kora 1,41 milliárd dollárral és végül a Fekete Párduc zárja a sort 1,35 milliárd dollárral a kilencedik helyen. Biztosak vagyunk abban, hogy a jövőre a sorrend változni fog, merthogy érkezik Russo testvérek következő nagy dobása, a Bosszúállók 4., aminek címét talán a rendezők kedvenc operatőre leplezett le.

Total
0
Shares
Previous Article

Frank Grillo ismét Crossbones visszatértét pedzegeti

Next Article

BRÉKING: Lando Calrissian visszatér a Star Wars: Episode IX-ben

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!