Wide Screen
Image default
Filmek

A Marvel Kapitány rendezői elárulták, Chewie-ról miért keresztelték át Goose-ra a macskát

A képregények szerelmesei felkapták a fejüket, mikor meghallották, hogy a Marvel Kapitányban nem Chewie-nak, hanem Goose-nak hívják a macskát, de legalább tudjuk, miért.

A képregények szerelmesei felkapták a fejüket, mikor meghallották, hogy a Marvel Kapitányban nem Chewie-nak, hanem Goose-nak hívják a macskát, de legalább tudjuk, miért.

A képregényekben Carol Danvers hűséges kis háziállatát Chewienak hívják, aki titokban egy Flerken. Nyilvánvaló, hogy az elnevezés utalás Chewbaccára a Star Wars franchise közkedvelt másodpilótájára, azonban a Marvel Kapitány-filmben nem így fogják hívni a macskát. A trailerekben bemutatkozott macskát Goose-nak fogják hívni, ami szintén egy filmes utalás, ez azonban Tony Scott Top Gun alkotására, ahol Maverick másodpilótáját hívták így.

Eddig nem értettük, hogy miért döntött úgy a stúdió, hogy a Marvel Moziverzumban átkeresztelik a macskát, miközben a Disney tulajdonában van a Star Wars franchise is, azonban Anna Boden és Ryan Fleck társrendező elárulta az okát a ComicBooknak.

Nem volt nagy dolog. Olyan érzés volt, mintha a Star Wars része lett volna annak a kultúrának, és egy kicsit szerettünk volna különválasztani ezt. Tudjátok, hogy a Star Wars-filmek után való nosztalgia ott van mindenütt, körülvesz minket. Mikor gyerekek voltunk a Star Wars olyan volt, mint valami a ’70-es és ’80-as évekből, és szerintem a képregényekben ez adta Chewie szellemét, de úgy éreztem, hogy egy kicsit elakartunk távolodni attól.

Más szóval a Marvel Kapitány ’90-es évekbeli történet jobban passzol a Top Gunhoz, mint a Csillagok háborújához. Boden azt is elárulta, hogy miért éppen arra mozifilmre esett a választás mikor Goose nevén agyaltak.

Igen, az ötlet az volt, hogy olyan utalás legyen, ami beleillik Carol Danvers múltjába, és mivel 1980-as években ő is egy pilóta volt, a Top Gun akkor jött ki, és ezt az utalást egy kicsit jobbnak éreztük hozzá. Míg Chewie a képregényekben nagyon különleges utalás volt, addig a most készült filmek sokkal kortársabbak és nem annyira jellemzők a karakter múltjára.

Anna Boden

Végül is nem ezen az egy néven fog múlni a film sikere, és az első reakciók szerint nagyon betalált a Marvel az első női szuperhősfilmmel. Azt azonban nem tudtuk meg most sem, hogy Goose a filmben egy Flerken, de azon már tényleg meglepődnénk, ha a macska nem fedné fel kevésbé kedves oldalát és törne ki belőle az „állat”. Kritikusunk, aki már látta a filmet csak megerősíteni tudja, hogy Goose ellopja a showt a filmben.

A Marvel Kapitány országos bemutatója március 7-én lesz.

Még több a témában...

A Bosszúállók: Végjáték legédesebb szereplője optimista a visszatéréssel kapcsolatban

Kévés Bence Mihály

A Deadpool készítője egy megtépett Mickey egérrel ostorozza a Disneyt, amiért még nem készült el a harmadik rész

Kévés Bence Mihály

Tom Holland melyik karaktert fogja játszani a What If…? animációs Disney+ sorozatban?

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat