Wide Screen
Image default
Filmek

Nick Fury a Marvel Kapitányban veszti el bal szemét?

A Marvel Kapitány legújabb előzetese után többen azt gondolják, hogy Nick Fury abban a filmben veszti el bal szemét.

A képregények szerelmeseinek nem idegen, hogy Nick Fury elvesztette bal szeme világát, azonban ahogy sok más dolgok esetében is volt, a Marvel Moziverzum történései olykor kissé eltérnek az olvasmányokétól. Az eredeti történet szerint Fury a második világháborúban egy gránátrobbanás következtében vesztette el szemét. Később az úgynevezett Ultimate képregényekben pedig az Öböl-háborút okolhatjuk a sérülésért, de úgy tűnik, hogy a Marvel Kapitány átírja majd a háttértörténetét a karakternek.

Szemfülesek a Marvel Kapitány második előzetesében kiszúrták, hogy Nick Fury szemöldöke helyén néhány „karcolás” látható, olyan mintha valaki vagy valami megtámadta volna az ügynököt. Ahhoz hogy megfejtsük, a kulcsért az előzetes legvégére kell tekernünk, amikor Fury először találkozik Carol Danvers macskájával, Goose-zal. A képregényekben Marvel Kapitány macskáját a Star Wars franchise után Chewie-ról nevezték el, azonban a stúdió inkább egy Top Gun utalást rejtett el. Akinek esetleg nem tudná, a Top Gunban Maverick másodpilótáját Goose-nak hívták.

Goose nem egy közönséges macska. A Marvel-képregényeiben a macska egy idegen faj, a Flerken egyik képviselője, ami egy nagyon veszélyes teremtmény hatalmas csápokkal, s rendszerint ilyen kis aranyos háziállatok bőrét veszik fel. Goose gazdájával szemben nagyon hűséges és aranyos, de idegennel szemben, ha fenyegetve érzi magát, akkor ördögi teremtménnyé változik. Talán Fury valamivel feldühítette a macskát, ami a szemébe került. Ezt nem tudhatjuk biztosra, de a legfrissebb rajongói teória szerint ez fog történni.

Erre lehet bizonyíték a Hasbro által bemutatott játékfigura is, ahol Nick Fury Goose társaságában van, azonban ha jobban megnézzük a figurákat, akkor feltűnik, hogy Goose itt már nem annyira édes, mint az előzetes végén. Az eddig aranyosnak tűnő macskát bilincsre verték és szájkosarat kapott. Talán a film válaszokkal szolgál arra, hogy Nick Fury miért hord szemfedőt a Marvel Moziverzumban, hogyan vakult meg bal szemére.

A Marvel Kapitány országos bemutatója 2019. március 7-én lesz.

Még több a témában...

Adam Warlock szerepe még csak szóba se került a Végtelen háború készítésénél

Kévés Bence Mihály

James Gunn megtörte a csendet, kirúgásáról és megkegyelmezéséről beszélt

Kévés Bence Mihály

A Russo testvérek elárulták, hogy a Marvel Studios mivel tudná visszacsalogatni őket

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább