Főoldal Filmek A majmok bolygója: A birodalom rendezője elárulta, Andy Serkis miért nem kapott szerepet az új filmben
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom rendezője elárulta, Andy Serkis miért nem kapott szerepet az új filmben

A majmok bolygója: A birodalomban nem kap szerepet Andy Serkis, de a folytatásokban akár még feltűnhet.

447
A majmok bolygója

Azok után, hogy Andy Serkis játszotta Cézárt az előző A majmok bolygója-trilógiában, a jövőre érkező új filmben nem fog szerepelni. A majmok bolygója: A birodalom rendezője, Wes Ball legutóbb arról beszélt, hogy Serkis miért nem kap szerepet a filmjében, de esetleg a jövőben még láthatjuk, hiszen A birodalom az új trilógia első része.

Andy Serkis Oscar-díjas alakítást nyújtott Cézár szerepében Rupert Wyatt és Matt Reeves A majmok bolygója-trilógiájában, de ebben az új sorozatban már nem láthatjuk motion capture jelmezben. Cézár az előző film végén meghalt, de volt már precedens arra, hogy a színészek különböző karaktereket játszanak (Roddy McDowall például Corneliust, a fiát, majd végül Cézárt is játszotta az eredeti trilógiában).

Az Empire magazinnak nyilatkozva Ball elmondta, Serkis miért nem kap szerepet.

Beszéltünk róla, az egyszer biztos. Felmerült például, hogy ‘El tudnál-e játszani egy másik majom karaktert?’. Sokáig játszottam a gondolattal, mert úgy gondoltam, hogy baromi jó lenne. Matt [Reeves] pedig mindig azt mondta, hogy ‘Andy a legjobb színész, akivel valaha dolgoztam’. Bizonyos értelemben Serkis túl ikonikus. Úgyhogy úgy döntöttünk, hogy valószínűleg az a legjobb, ha a jövőbeli filmeken gondolkodunk, ahol talán ő is szerepet kaphat.

Wes Serkis

A rendező itt arra gondolhatott, hogy valami nagyobbat szánnak a színésznek a folytatásban. A majmok bolygója: A birodalom új főszereplője Noa (Owen Teague), egy csimpánz, és nem kizárt, hogy van valamilyen rokoni kapcsolata Cézárral, de ezt nem erősítették meg, de azt már tudjuk, hogy a film 300 évvel játszódik Cézár halála után.

Ahogy a film hivatalos szinopszisában olvasható: “Miközben egy új, zsarnoki majomvezér építi birodalmát, egy fiatal majom olyan gyötrelmes utazásra vállalkozik, amely arra készteti, hogy megkérdőjelezzen mindent, amit a múltról tudott, és olyan döntéseket hozzon, amelyek meghatározzák a majmok és az emberek jövőjét egyaránt.”

A majmok bolygója: A birodalom magyar bemutatójára 2024. május 23-án kerül sor.

A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom alkotói kilenc filmes történetet álmodtak meg

Bőven maradt még történet A majmok bolygója előzményében.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmkritikák

A majmok bolygója: A birodalom kritika

Egy méltó és a franchise egyik legjobb része lett A majmok bolygója:...