Boba Fett

A Lucasfilm és a Disney átnevezte Boba Fett csillaghajóját, és többé nem használják a Slave I becenevet

Mondanunk sem kell, a rajongók kifakadtak a történteken.

Miután megjelent a LEGO legújabb szettje, amiben a legendás fejvadász csillaghajóját építhetik meg a rajongók, a Lucasfilm és a Disney átnevezte az ikonikus Slave I névre keresztelt hajót. A stúdió azt is megerősítette, hogy a jövőben minden formában, írásos és élőképes formában búcsút fognak inteni ennek az elnevezésnek.

A tavalyi Black Lives Matters mozgalom számos hatását megfigyelhetjük a világ minden pontján. nagyvállalatok is elkezdték eltávolítani a kínálatból az olyan terminológiákat, mint a „rabszolga” és a „mester”, különösen a technológiai szektorra igaz mindez, ahol igyekeznek minél előbb eltávolítani ezeket az utalásokat. Jelen állás szerint a szórakoztatóipar is követi a példájukat, hiszen Boba Fett csillaghajójának Slave I becenevét is száműzik a kánonból.

Múlt hétvégén a LEGO megtartotta az első LEGO Con névre keresztelt rendezvényt. Az eseményen három új készletet is bemutatott a The Mandalorian című sorozat alapján. Ezek között volt Boba Fett hajója is, de a rajongók igazán arra kapták fel a fejüket, hogy már nem Slave I-nek nevezik ezt a csillaghajót.

A LEGO Star Wars dizájnigazgatója, Jens Kronvold Frederiksen, valamint Michael Lee Stockwell vezető dizájner a Jedi News lapnak adott interjúban elárulta néhány dolgot az átnevezésről, és megerősítette, hogy a döntést a Disney hozta meg (és a jövőben minden árucikkben – és valószínűleg más médiában is – érvényesülni fog).

Többé nem hívjük Slave I-nek – mondta Stockwell. Frederiksen hozzáfűzte – Ez már Boba Fett csillaghajója nevet viseli. Ez valószínűleg nem olyasmi, amit nyilvánosság előtt bejelentenek, és csak úgy kell gondolni rá, hogy a Disney nem akarja többé használni ezt a nevet.

Nem telt bele sok időbe, néhány rajongó máris felháborodott a híren, ugyanakkor a Disney és a Lucasfilm szándékai érthetőek, és jó okkal teszik ezt. Kíváncsian várjuk, hogy mindez mit jelent a bejelentett The Book of Boba Fett című sorozatra nézve, de valószínűleg mindez annyit jelent csak, hogy senki sem fog név szerint hivatkozni a Slave I. hajóra.

Total
1
Shares
Previous Article
John Wick

Forog a John Wick 4. rész, és a Tőrbe ejtve 2. stábja is munkához látott Görögországban

Next Article
Dungeons and Dragons

Megérkeztek az első képek Michelle Rodriguez karakteréről a Dungeons and Dragons forgatásáról

Related Posts