Főoldal Sorozatok A Logan rendezője ezért nem készíthette el a The Sandman adaptációt
Sorozatok

A Logan rendezője ezért nem készíthette el a The Sandman adaptációt

James Mangoldot politikai konfliktus fosztotta meg a lehetőségtől.

491
Logan

Még évekkel ezelőtt kérték fel a Logan – Farkas rendezőjét, James Mangoldot arra, hogy készítsen tv-sorozatot a The Sandman képregényből az HBO számára. A direktor most elárulta, hogy az örömteli megtiszteltetésnek miért kellett meghiúsulnia.

A Disney és a Lucasfilm Mangoldot bízta meg a következő Indiana Jones-film munkálataival, akinek viszont a The Sandman című projektje nem valósulhatott meg. A Logan – Farkas rendezéséből fakadóan Mangold otthonosan mozog a képregények háza táján, a Vertigo-féle sorozat megfilmesítésének ajánlatától pedig majd’ kibújt a bőréből. Öröme azonban nem teljesedhetett ki, és váratlan események miatt a lehetőség végül Neil Gaiman ölébe pottyant.

A kezdeti verziót még évekkel ezelőtt adtam be az HBO-nak, akik hosszú távra szóló sorozatként vásárolták meg, azonban a Warner Bros.-nál kialakult belső politikai viszályok miatt az egész tervezet a kukában landolt. Ettől függetlenül boldog vagyok, hogy Neil kapta a feladatot, mert szerintem egy csodálatos ember és fantasztikus művész.

James Mangold

Mondta mindezt Mangold a Discussing Film-nek arra utalva, hogy a sorozat így a Netflix zászlaja alatt készül el.

James Mangold

Egyedi szemléletmódjával olyan módon szövi a történetbe a pszichológiát, a pszichedelikát, a romantikát és a szexualitást, ami egyszerre személyes és epikus. Az egyéb, jövőbeli munkákat illető tervekről azonban nem beszélhetek, mert bármi, amit képregényekkel kapcsolatban mondok, az elkövetkezendő 10 évben instant nitroglicerinként fog kísérteni a Twitteren.

James Mangold

Nyilván most Mangold nem azon fog morfondírozni, hogy melyik képregényhőst keltse életre, mindenesetre a The Sandman rajongótábora örülhet, hogy a sorozat elkészülése már nem csak álom többé. Neil Gaiman neve mindenképpen pozitívum, munkáját pedig Allan Heinberg (gyártásvezető) és David S. Goyer (vezető producer) fogja segíteni.

Ti szívesebben láttátok volna Mangold elképzeléseinek filmes változatát?

The Sandman

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Indiana Jones és a sors tárcsája
BREAKINGFilmkritikák

Indiana Jones és a sors tárcsája kritika

Indiana Jones visszatér a mozikba, és megérte 15 évet várni rá?