Godzilla vs Kong

A Legendary csak 250M dollárért engedi át a Godzilla vs. Kong terjesztési jogát az HBO Maxnak

A Legendary stúdiónak nem tetszik a WarnerMedia ötlete.

A Godzilla vs. Kong mögött álló stúdió már benyújtotta igényét, amennyiben a WarnerMedia ragaszkodik a novemberben bejelentett modellhez, miszerint a 2021 összes filmjét közvetlenül digitálisan tervezik bemutatni, akkor a Warner Bros. lesz olyan kedves, s negyedmilliárd dollárt kifizet. A problémát az jelenti, hogy a Legendary Pictures finanszírozta többnyire az alkotást, s ők ebből profitálni szeretnének.

A Deadline értesülései szerint a Legendary nem nyugszik, nem akarja átengedni, hogy a Godzilla vs. Kong című folytatást a mozikkal egy időben VOD-formában is bemutassák, legalábbis ingyen nem. 250 millió dollárért viszont letesznek róla, és átengedik az HBO Maxnak. A film gyártási költsége nagyjából 170 millióra tehető, vagyis szeretné kivásárolni magát az üzletből egy kis haszonnal.

Korábban a Netflix is bejelentkezett már a filmért, a világ legnagyobb streamingszolgáltatója akkor pontosan ennyit fizetett volna a film terjesztési jogáért, ám akkor a Warner Bros. nem engedett.

A Godzilla vs. Kong csak akkor maradhat egy HBO Max hibrid május 21-ei bemutatón, ha a Warner Bros. dűlőre jut a Legendary stúdióval, hogy a korábban megállapított 250 millió dolláros alapot kifizetik, amit még korábban, a Netflix érdeklődése alatt határoztak meg.

Úgy tűnik, hogy nem aratott osztatlan sikert a WarnerMedia bejelentése, és többen borsot szeretnének törni a stúdió orra alá, amiért meghoztak egy ilyen fontos döntést önkényesen. A bejelentésnél a stúdió belement, és elfogadta, hogy a döntéssel dollár százmillióktól fog elesni, viszont azt mérlegelték, hogy ezzel növelni tudják majd az HBO Max előfizetőinek számát, s ez hosszútávon kifizetődő lesz majd. A Netflix és a Disney+ nagy előnyre tett szert az elmúlt egy évben a pandémia alatt, szóval van mit ledolgozni.

Total
7
Shares
Previous Article

Jövőre a Ubisoft+ is része lehet az Xbox Gamepass Ultimate-nek?

Next Article

Új játékon dolgoznak a Star Wars Jedi Fallen Order alkotói

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!