Jurassic World: Világuralom

A Jurassic World: Világuralom előzetesében azt látjuk, ahogy a Földet a dinoszauruszok uralják, és a régi barátok pedig összefognak

Az élet utat tör magának, és veszélyesebbé válik.

Colin Trevorrow több képet is megosztott a filmből, kaptunk egy rövid kis teaser előzetest tavaly a mozikban, de a nagy előzetesre eddig várnunk kellett. Már minden rajongó tűkön ülve várt, hogy mikor láthatnak valami izgalmasat az új részből, így a héten végre bemutatták a Jurassic World: Világuralom első előzetese, amely az új trilógia utolsó fejezetét mutatja be. A Bukott birodalom végén a dinoszauruszokat szabadon engedték, ami megmagyarázza, hogy a Világuralom miért fogja bejárni a világot, és miért látunk mára már kihalt őshüllőket a világ különböző pontjain.

Mivel a Világurlaom négy évvel a Jurassic World: Bukott birodalom eseményei után játszódik, a trailer azt is bemutatja, hogyan alkalmazkodott az emberiség a dinoszauruszokkal való együttéléshez. Azzal, hogy a Földön szabadon kószálnak az óriási pikkelyes lények, az embereknek újra kell építeniük és át kell gondolniuk, hogyan élhetnek tovább a bolygón, különben saját kihalásukkal kell szembenézniük.

De elég az emberekről. A franchise igazi sztárjai a dinoszauruszok, és a Jurassic World: Világuralom trailere kiválóan helyezi reflektorfénybe az őskori ragadozókat. Bár a filmben feltűnik a rajongók által kedvelt néhány dinó, például a T-Rex, a film új fajokat is bemutat, köztük a tipikus a gyilkos Velociraptor egy másik változatát, az Atrociraptort – amelyek nyilvánvalóan gyorsabbak, erősebbek és intelligensebbek.

A Steven Spielberg által rendezett eredeti Jurassic Park forradalmasította a speciális effekteket az animatronikus dinoszauruszok és a csúcstechnológiás CGI ötvözésével. Az első filmekben szereplő hiperrealisztikus dinoszauruszok tették naggyá ezt a franchise-t, és a mai értelembe igazi kasszaszörnyeteggé tenni. A filmből több generáció is betekintést kapott, hogy milyen volt a világunk 65 millió évvel ezelőtt, amikor ezeket az óriási lények uralták a bolygónkat.

Míg általában a modern filmek zöme a CGI-ra támaszkodik, addig a Jurassic World: Világuralom rendezője, Colin Trevorrow elmondta korábban, hogy a közelgő folytatásban kibővítik az animatronika használatát, megmentve az eredeti Jurassic Park becsületét, és lehetővé téve, hogy a film még realisztikusabb legyen. Ez valóban megédesítené az új trilógia utolsó fejezetét a rajongók számára, különösen, hogy a mozifilm visszahozza az eredeti Jurassic Park szereplőinek egy részét is, köztük Sam Neillt Alan Grantként, Laura Dernt Ellie Sattler szerepében, és Jeff Goldblumot az okoskodó matematikus Ian Malcolm is visszatér, de ezúttal tényleg szerepet kap, nem csak vendégszerepre ugrik be, mint tette azt legutóbb.

Az előzetes eredeti angol nyelven is megnézhető a filmet forgalmazó Universal Pictures csatornáján:

A harmadik részben nemcsak az új franchise szereplői, köztük Chris Pratt és Bryce Dallas Howard karakterei térnek vissza az első két részből, hanem a Jurassic Park legendás alakjai is, Sam Neil, Laura Dern és Jeff Goldblum, miközben olyan új karaktereket ismerünk majd ebben a részben, mint Mamoudou Athie, valamint DeWanda Wise, és természetesen lesznek dinoszauruszok is. A főellenség kilétét is Sam Neill fedte fel még tavaly. A befejező részben minden eddiginél félelmetesebb és nagyobb dinoszaurusz lesz majd a főhősök ellenfele. A böszme nagy Giganotosaurus lesz a vérengző fenevad, aki még a legendás Tyronasaurus Rexnél is nagyobb volt korában, bár a két állat nem találkozhatott egymással. Az állat eddig egyetlen részben sem tűnt még fel a filmsorozatban.

A trilógia befejező részében eddig soha nem látott tájon bukkannak fel a kihalt hüllők. A kiszivárgott forgatási képeken korábban már láttuk, hogy a befejező részben hó födte tájakra is ellátogatunk. Hogy az eredeti rész szereplői milyen szerepet játszanak a történetben, jó kérdés, de minden bizonnyal nem egy vendégszerepre ugranak be, annál jóval többet töltenek majd a képernyőn.

Jurassic World: Világuralom csak 2022. június 9-én kerül a mozikba.

Total
12
Shares
Previous Article
Tűzgyújtó

Előzetest kapott Stephen King Tűzgyújtó klasszikusa, amit Zac Efronnal forgattak újra

Next Article
Fekete Párduc

A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! forgatási fotóján Namort és az atlantisziakat szúrhatjuk ki?

Related Posts