Főoldal Filmek A Joker: Folie à deux forgatási fotóján kiszúrhatjuk Batman egy másik klasszikus gonosztevőjét
Filmek

A Joker: Folie à deux forgatási fotóján kiszúrhatjuk Batman egy másik klasszikus gonosztevőjét

Egyszerű utalás egy másik gonosztevőre, vagy tényleg felbukkan Joker és Harley Quinn mellett?

316
Joker
Forrás: Warner Bros.

A hétvége alatt már kaptunk forgatási videókat és fotókat Lady Gagáról Harley Quinn szerepében, de a legújabb fotók tanúsága alapján Joker és Harley Quinn mellett Batman egy másik gonosztevője is szerepet kaphat Todd Phillips folytatásában. A most közzétett forgatási transzparensen Harvey Dent neve is olvasható.

Ez vajon azt jelenti, hogy Harvey Dent, azaz Két Arc újból bemutatkozik a filmvásznon a nagysikerű Joker folytatásában? A Joker: Folie à deux forgatási fotója legalábbis arra utal, hogy Batman klasszikus gonosztevője valamilyen formában fel fog tűnni a jövőre érkező mozifilmben. Ez még nem garancia rá, hogy a karaktert a képernyőn is látjuk, de utalást és említést kaphatunk rá, ahogy a kép is igazolja ezt.

A lent látható fotó egy olyan jelenet felvétele közben készült, amelyben Lady Gaga által alakított Harley Quinnt (teljes jelmezben) láthattuk néhány napja sétálni valamiféle tűntetés közepén. A tömeg egyik tagja egy plakátot tart a kezében, amelyen az áll: “Dent egy bohóc”. Ebből arra lehet következtetni, hogy Dent egy ismert közszereplő lesz, esetleg Gotham államügyésze (ahogyan általában ábrázolják) vagy egy politikus. “Engedjétek ki Jokert” feliratokat is olvashatunk a plakátok között, tehát talán Harvey a felelős azért, hogy Jokert bezárták az Arkham Asylumba?

Még ha Dent fel is bukkan a folytatásban, nehéz elképzelni, hogy érdemi szerepet kapna Joker és Harley Quinn mellett, hiszen a legnagyobb hírportálok biztosan megneszelték volna, hogy mire készül a rendező. De az is lehet, hogy Phillips és a stúdió egyszerűen csak remek munkát végzett, és valahogy sikerült titokban tartani a szereposztást, amit kötve hiszünk, de ki tudja.

Joker folytatása nem ugyanabban a világban fog játszódni, mint a DC Univerzum fő eseményei – amin James Gunn és Peter Safran dolgozik – hanem az úgynevezett Elseworlds univerzumban. Ennek a másik párhuzamos univerzumnak a része Matt Reeves rendezőtől a Batman, vagy éppen J.J. Abramstől a Superman és a Constantine 2.

Joker: Folie à Deux 2024. október 4-én kerül a mozikba, pontosan öt évvel a Joker debütálása után.

Joker
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Pingvin
Sorozatok

Hamarabb jöhet a Batman előzménysorozata, a Pingvin

A vártnál előbb lehet a Pingvin bemutatója.

Joker: Folie à Deux
Filmek

Bődületes nagy összegből készült a Joker Folie à Deux

Rettenetesen sok pénzt költöttek a Joker folytatására, de megtérül vajon?

Peacemaker - Békeharcos
Filmek

James Gunn jelentést adott, hogy áll a Peacemaker Békeharcos 2. évad írásával

Két éve várunk már Békeharcos visszatérésére, mikor jön el a pillanat?