Főoldal Filmek A Joker: Folie à Deux első forgatási napjáról osztott meg fotót a rendező
Filmek

A Joker: Folie à Deux első forgatási napjáról osztott meg fotót a rendező

Már forgatják a Joker 2. részét, és a címszereplőről máris kaptunk egy képet.

142
Joker

Több mint két éven keresztül ment a vita arról, hogy folytatást kap vagy sem a nagysikerű Joker. A Warner Bros. Discovery végül megadta az engedélyt – az első volt az új vezetők irányítása alatt -, s a rendező június elején hivatalosan is bejelentette, hogy elkészült a forgatókönyv. Azóta már tudjuk, hogy Lady Gaga csatlakozott a szereplőgárdához Harley Quinn szerepében, ebből következik a film alcíme is, hogy a második rész valamiféle musical lesz.

A témáján túl sokat nem tudunk a folytatásról, aminek gyártási költsége háromszor annyit tesz ki, mint a 2019-es filmé volt. Tudtok, hogy valamikor az év végén kezdődik a forgatás, de eddig a pontig csak találgattunk, mikor kezdik a munkát. Ma este viszont Todd Phillips közzétette a Joker 2. első forgatási fotóját Joaquin Phoenixről, aki Arthur Fleck szerepében tér vissza. Bár a forgatás már elkezdődött, a rajongóknak egy darabig még várniuk kell a filmre, ugyanis a Joker: Folie à Deux 2024 októberében kerül a mozikba. Phoenix mellett Lady Gaga, Zazie Beetz, Catherine Keener, Brendan Gleeson és Jacob Lofland is szerepel majd a filmben.

A bűn bohócát legutóbb az Arkham Asylumban láttuk, miután meggyilkolt egy talk show műsorvezetőt, és arra inspirálta Gotham City munkásosztályát, hogy fellázadjanak elnyomóik ellen. Sokat nem tudunk meg a lenti képből, de láthatóan még mindig az Arkham Elmegyógyintézetben járunk, miközben megborotválják a rabot. Ha szerencsénk van, Phillips hamarosan Lady Gagáról is megoszt majd egy képet. Azt még nem tudjuk, hogy rabtárs vagy orvosnő lesz, de az énekesnő jelenléte vélhetően kulcsfontosságú szerepet játszik a nagy zenés számokat felvonultató folytatásban.

A Joker: Folie à Deux című filmre visszatér Todd Phillips. Ahogy már fenn említettük, a folytatásban Phoenix az Oscar-díjas szerepét játssza újra a DC címszereplő gonosztevőjeként. Mellette a Grammy-díjas szupersztár Lady Gaga lesz Harley Quinn, Zazie Beetz Sophie Dumondként, míg Brendan Gleeson, Catherine Keener és Jacob Lofland nemrég csatlakozott a stábhoz ismeretlen szerepekben. A zenei elemeken kívül magáról a történetről nem árultak el semmit, de ahogy Matt Reeves produkciója, ez is egy saját univerzumban játszódik, s nem része James Gunn és Peter Safran DC Univerzumának – legalábbis eddig nem tudunk erről, hogy lennének törekvések erre. A filmben

A 2019-es film kritikai és kereskedelmi siker volt, világszerte több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott a kasszáknál, ezzel minden idők legnagyobb bevételű R-besorolású filmje lett. Több jelentős díjátadó testület elismerését is megkapta, köztük a Velencei Filmfesztiválon az Arany Oroszlán díjat, két Oscar- és két Golden Globe-díjat, mindkettőt a legjobb színészi alakításért és a legjobb eredeti hangért.

Joker

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Napóleon
Kritikák

Napóleon kritika

Vitatható, mennyire lett hű és jó a Napóleon, majd a rendezői vágás...

Joker 2
Filmek

A Joker: Folie à Deux operatőre szerint egyszerre lesz meglepő és kockázatos a folytatás

A Joker folytatásánál nem mentek rá a biztonsági játékra, és ennek megvan...

Napóleon
Előzetesek

A Napóleon nagy előzetese már magyar szinkronnal is elérhető

Nézd meg a Napóleon második nagy előzetesét, ami már magyarul is elérhető.