Főoldal Játékok A jelen generáció mellett azért a PS5-ről is szólt a mostani State of Play
Játékok

A jelen generáció mellett azért a PS5-ről is szólt a mostani State of Play

Minden PlayStation platform kapott valami érdekes újdonságot.

493

A Sony nagyon helyesen előre jelezte, hogy senki ne a PlayStation 5 árazására, újabb bemutatójára, vagy AAA játékokra számítson. A műsor fő fókusza ezúttal még a PS4 hátralévő nagyobb durranásai, illetve PSVR újdonságok, meg azért (nem is annyira) csipetnyi PS5 apróság.

Habár az egykori kabalaállatka már nem az ő kezükben van, Crash Bandicoot még mindig speciális helyet foglal el a Sony szívében. Éppen ezért vele kezdtek, és kiderült pár érdekesség a közelgő (igazi) negyedik részről. Két újdonság villant, amelyből az egyik a skinek jelenléte. Ezeket szerencsére nem mikrotranzakcióként vásárolhatjuk meg, hanem mind a játékból lesznek megnyerhetőek. A másik pedig az Inverted Mode, amely egészen új színezetet fog adni (szó szerint) a pályáknak, így érdemes lesz őket újra végigtolni.

A Hitman 3 már a júniusi mega showban is villant, az ember azt gondolhatta, hogy részletesebb gameplayt kapunk. Azonban ettől sokkal izgalmasabb dolog került bejelentésre: az egész új trilógiát (a jövőre érkező új epizóddal együtt) játszhatjuk majd PSVR-on keresztül. Izgalmasan hangzik.

A Braid egy igazán nagyszerű játék, az előző generáció egyik legnagyobb indie sikere. Jövőre felújított formában tér vissza, és ezek nem üres szavak, hanem látványos ráncfelvarrásról számolt be a trailer. Az új változat Anniversary Editionre keresztelődött, de hogy hogy jön ki a matek, az nem világos (2008 vs 2021). Persze alighanem a tízéves jubileumra gondoltak.

A The Pathlesst már régóta ígérgetik nekünk, konkrétan már tavaly meg kellett volna jelennie. Az ABZÛ készítői azonban mint kiderült nem véletlenül késlekedtek. PS5-re is érkezik a játék, és mint most egy kiadós játékmenet bemutató mellett megtudhattuk, még idén az ünnepi szezonban.

A Spelunky rajongóinak könnybe lábadhatott a szeme, hiszen érkezik a folytatás. Nincs is már messze, szeptember 15-re van datálva. De vigyázat, az aranyos grafika ezúttal is szemét (nehéz) játékmenetet bújtat.

Az ANNO: Mutationemet kicsit nehéz hová tenni. Egy kicsit a The Last Night jutott eszünkbe róla (pixelgrafika, neonfények), de ez egy tisztán verekedős, akció játéknak tűnik.

A Genshin Impact a szinte kötelező(?) anime / JRPG vonalat hozta el a műsorba, a stílus szerelmesei már ősszel kereshetik.

A Bugsnax szintén a júniusi adás nagy sztárja volt. A PS5-re (és persze PS4-re is) készülő slágergyanús zenéjű indie üdvöske most egy hosszabb gameplayt villantott meg. Pontos megjelentést azonban most sem kaptunk.

Az Aeon Must Die a Focus Home Interactive gondozásában érkezik majd PS4-re, de csak jövőre. Az igen különleges művészeti irányú játékot a saját honlapja egyszerűen csak “egzisztencialista sci-fi mészárlás”-ként aposztrofálja.

A Vader Immortal érkezését már tudtuk, a játékot ismerjük, hiszen más platformokon már hódított, így csak a mikor volt kérdéses: augusztus 25-én, természetesen PSVR-ra.

A játék egy első éves jubileumának alkalmából érkezik a Control második kiegészítője, az AWE. Mivel ez az a DLC, amely összeköttetést sugallt az Alan Wake-kel, ezért kíváncsian várjuk az augusztus 27-ét.

Az Auto Chess miután már számítógépeken felkavarta az állóvizet, PS4-re is érkezik, méghozzá október legvégén.

A The Pedestrian az idei év egyik kellemes meglepetése. Sajnos csak PC-n volt elérhető ez a bájos puzzle stuff, de csak eddig. Ugyanis jövő januárban PS4-re is érkezik.

A Focus Home Interactive egyre izgalmasabb játékokkal lep meg minket. Tőlük kaptuk ugye az A Plague Tale: Innocence-t és a Greedfallt is. Új játékuk címe: Hood: Outlaws & Legends és egy középkorban játszódó, lopakodós akciójáték lesz. Igazi crossgen cím (PS4, PS5), de csak jövőre lesz kész.

A Temtem szintén egy más PC-n létező játék, igazi kis felhőtlen indie varázslat. Érdekessége, hogy a Humble Bundle a cucc kiadója. Viszont a grafikára nézve aligha az jut eszünkbe, hogy PS5 kell hozzá, de mint kiderült arra is érkezik (jövőre).

A showt végül a Godfall zárta, egy kis PS5 gameplay-jel. A looter-slasher kicsit jobban bemutatta a harcrendszerét, azon belül is az öt fő fegyver osztályát. Talán egy kicsi sikerült feljebb tornászni körülötte az érdeklődést.

Ha valaki szeretné az egész adást egyben visszanézni, azt is megteheti. Ez volt egész pontosan az augusztusi State of Play:

Szerző

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
Játéktesztek

Stellar Blade teszt

A nagy port kavart Stellar Blade tényleg olyan jó lett?

GTA VI
Játékok

Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát

2025 őszén tervezik kiadni a várva várt folytatást.

Helldivers 2
Játékok

A Helldivers 2 továbbra sem érhető el 177 országban, a fejlesztő próbálja megoldani a helyzetet

Hiába lépett vissza a Sony, a játék továbbra sem játszható a világ...