Főoldal Előzetesek A Hungaroring aszfaltcsíkján köröznek a Gran Turismo teaser videójában
Előzetesek

A Hungaroring aszfaltcsíkján köröznek a Gran Turismo teaser videójában

Az első képsorok a Gran Turismo című filmből, amit a Hungaroringen forgattak.

61

A Sony Pictures még a nyár elején jelentette be, hogy film készül a nagysikerű Gran Turismo című videojáték-sorozatból. Nem sokkal a hír után kiderült, hogy a dél-afrikai rendező, Neill Blomkamp dirigálja majd a munkát, a rendező kinevezése után pedig záporoztak a nevek, hogy kik tűnnek majd fel a Sony Pictures legújabb adaptációjában.

Tegnap este a Sony Pictures megosztott egy kis ízelítőt a Gran Turismo című filmből, amely augusztus 11-én kerül a mozikba. A CES színpadán vetítették le az első képkockákat a készülő adaptációból, és többek között a főszereplők, Archie Madekwe, Orlando Bloom és David Harbour is mondott néhány rövid szót.

A teaser felvételen kiszúrhatjuk a Hungaroring számos pontját, mivel a stáb az autósjelenetek többségét a mogyoródi aszfaltcsíkon forgatta, számos eunduró sportkocsit, valamint a Gran Turismo-videojátékból valódi felvételeket is beszúrtak. Az eddig látottak alapján a filmben keveredik a valós versenyzés és a játék. Arról is láthatunk jeleneteket, ahogy a film készítői valós tempó mellett forgatták az akciódús és látványos versenyjeleneteket. Rengeteg közeli felvételt mutatnak az autókról is.

A filmadaptációt Neill Blomkamp rendezi, a forgatókönyvön Jason Hall és Zach Baylin társproducer dolgozik. A film várhatóan egy versenyzői ambíciókkal rendelkező tinédzser történetét mutatja majd be a filmvásznon, aki egy sor autóversenyen vesz részt, hogy profi autóversenyzővé váljék – a film igaz történeten alapul. A 19 éves Jann Mardenborough, egy brit versenyző történetét veszik alapul, aki a GT Academy valóságshow megnyerése után olyan versenyeken indult, mint például az F3-as Európa-bajnokság.

Gran Turismo producerei Asad Qizilbash, Carter Swan, Doug Belgrad és Dana Brunetti lesznek, a játék alkotója, Kazunori Yamauchi pedig executive producerként fog közreműködni. A tervek szerint 2023. augusztus 11-én mutatják be a mozikban a filmet.

A Gran Turismo csak egyike a készülő adaptációknak, amit a PlayStation-konzolcsaládból készítenek, hiszen számos filmes és televíziós projekt tervben van, többek között érkezik a God of War, a Horizon, a Ghost of Tsushima, a Days Gone és a Twisted Metal.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Argylle: A szuperkém
Előzetesek

A Kingsman rendezője nem spórolt a sztárokkal – az Argylle: A szuperkém előzetesében Dua Lipa elcsavarja Henry Cavill fejét

Kibújt a macska a zsákból, bemutatták az Argylle: A szuperkém őrületes előzetesét,...

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Előzetesek

Magyarul is megnézheted a véres játékok kezdetét Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája második előzetesében

Nézd meg magyar szinkronnal Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája második...

Marvelek
Előzetesek

A Marvelek harmadik előzetese már magyar szinkronnal is elérhető

Nézd meg a Marvelek új előzetesét magyar szinkronnal.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája
Előzetesek

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája új előzetese bemutatja Panem disztópikus világát

Rachel Zegler és Tom Blyth életükkel daccol Az éhezők viadala: Az énekesmadarak...