Főoldal Filmek A Sony Pictures egy dél-afrikai rendezőjére bízná a Gran Turismo filmes adaptációját
Filmek

A Sony Pictures egy dél-afrikai rendezőjére bízná a Gran Turismo filmes adaptációját

Merész rendezőt szemeltek ki a Gran Turismo adaptálására.

142
Gran Turismo

Alig néhány napja kaptuk a hírt, hogy a PlayStation konzolcsalád több nívósabb címét is adaptálni fogják. A legújabb hírek szerint a Sony Pictures és a PlayStation Productions zöld utat adott a Gran Turismo című népszerű autós videojáték-sorozat filmadaptációjának. Ez a hír nem meglepő, tekintve, hogy a Sony és a PlayStation előző együttműködése, az Uncharted filmadaptációja hatalmas kasszasiker volt.

Az adaptáció rendezőjének jelenleg az ikonikus dél-afrikai filmrendezőt, Neill Blomkampot szemelték ki, de ennél több részlet nem ismert a projekttel kapcsolatban. Blomkamp a sötét sci-fi filmjeiről ismert, így a mozilátogatóknak a videojátékoknál kicsit szürreálisabb és komorabb megközelítésre kell számítaniuk, ha végül ő lesz a film rendezője. Még bármi megtörténhet, hiszen a film még nagyon korai stádiumban van.

A készülő Gran Turismo film cselekménye egyelőre ismeretlen, de korábban arról is beszéltek, hogy sorozatadaptáció készül a videojáték-sorozatból. A sorozatról jelenleg semmit sem tudni, még azt sem, hogy a film mellett elkészül-e valaha, mivel a Deadline úgy jellemezte az akkori hírt, hogy csak egy pontatlan pletyka volt. A Gran Turismo játékokról azt kell tudni, hogy nincs állandó szereplője, így érdekes lesz látni, hogy mihez kezdenek az adaptációban.

Az eredeti Gran Turismo játék elkészítése öt évig tartott, és 1997-ben jelent meg, minden idők egyik legjobb vezetésszimulátor játékaként írta be magát a nagykönyvbe. A franchise elsősorban a részletekre való odafigyelés és a járművek hiteles ábrázolása miatt olyan népszerű. A franchise legújabb játéka, a Gran Turismo 7 idén márciusban jelent meg PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, és többé-kevésbé pozitív kritikákat kapott.

Neill Blomkamp
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Zelda
BREAKINGFilmek

Érkezik hivatalosan is a Zelda élőszereplős feldolgozása

Több éve pletykálnak a Zelda-filmről, most végre bejelentették.

Gran Turismo
Kritikák

Gran Turismo kritika

David Harbour és Archie Madekwe leiskolázta a mezőnyt a Gran Turismo-filmben.

Gran Turismo
Előzetesek

Rengeteg játékutalást hozott a Gran Turismo második nagy előzetese

Az előzetesek alapján tényleg a rajongóknak készült a Gran Turismo, több utalást...