x
Sorozatok

A Sony bejelentette a Horizon sorozatadaptációját a Netflixre, az Amazon Studios dolgozik a God of War feldolgozásán, és egy Gran Turismo is érkezik

A Sony több nagysikerű videojátékát is adaptálni készül.

A Sony bejelentette a Horizon sorozatadaptációját a Netflixre, az Amazon Studios dolgozik a God of War feldolgozásán, és egy Gran Turismo is érkezik
  • Publishedmájus 26, 2022

Három nagy PlayStation-franchise kap TV-adaptáció; a Netflix streamingszolgáltató dolgozik majd Horizon feldolgozásán, érkezik a God of War az Amazon Studioshoz, a Gran Turismo pedig egy jelenleg még be nem jelentett platformhoz vagy hálózathoz kerül.

A május 26-ai befektetői tájékoztatóról kiszivárgott információk és iparági bennfentesek beszámolója – köztük David Gibson által a Twitteren megerősített – hogy Jim Ryan, a Sony elnöke egy kérdezz-felelek során elárulta, hogy a vállalat még tovább bővíti a szórakoztatóipari adaptációkat, s a jövőben több nagysikerű címet is feldolgoznak a képernyőn.

A régóta pletykált God of War-sorozat és más sorozatok is csatlakoznak majd a PlayStation-exkluzív azon alkotások táborához, amit bemutatnak majd a közeljövőben. Érkezik a The Last of Us, télen filmvásznon debütált az Uncharted és a Ghost of Tsushima adaptáción is dolgoznak már egy ideje, bár arra nincs információ, hogy ezek a sorozatok mikor fognak megjelenni.

A streamingplatformok változatossága sem túl meglepő, hiszen a Sony eddig nem preferált egyetlen szolgáltatást sem különösebben. A The Last of Us tévésorozatot például az HBO Max tűzi majd műsorra valamikor a jövő év elején, míg a Twisted Metal című sorozat a Peacockhoz kerül.

A Netflix, amely a Horizon sorozatfeldolgozásának ad majd otthont, már korábban is nagy érdeklődést mutatott a videojáték-adaptációk (és maguk a videojátékok) iránt, például a nagysikerű League of Legends Arcane sorozatával és a Castlevania animével is. Az Amazon Studios eközben jelenleg egy Fallout tévésorozaton dolgozik a Westworld alkotóitól, és egy Mass Effect sorozat is érkezik a Prime Video-ra.

A most bejelentett sorozatok közül talán a legérdekesebb a Gran Turismo lehet, hiszen a szériának nincs állandó szereplője, kizárólag pályaversenyzésről szólt eddig a franchise. A Horizon viszont már két címmel rendelkezik, és a Guerrilla Games fejlesztőcsapata egy harmadik játékon is gondolkodik. A God of War egészen 2005-ig nyúlik vissza, és összesen nyolc részt számlál már a széria, de vitathatatlanul a 2018-ban kijött reboot a franchise legjobb része, amit sokan a valaha készült egyik legjobb videojátékként tartanak számon.

God of War
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.