Főoldal Filmek A hihetetlen Hulk után Edward Norton két másik tervet mutatott meg, de a Marvel leszavazta
Filmek

A hihetetlen Hulk után Edward Norton két másik tervet mutatott meg, de a Marvel leszavazta

Edward Norton hosszasan beszélt A hihetetlen Hulk folytatásairól, és hogy a Marvel Studios inkább Mark Ruffalóra cserélte.

561
Edward Norton

Edward Norton hosszasan beszélt A hihetetlen Hulk folytatásairól, és hogy a Marvel Studios inkább Mark Ruffalóra cserélte.

Eredetileg Edward Norton két filmre írt alá – tudtuk meg a New York Times cikkéből. A Marvel Studios ezzel szerette volna kiküszöbölni a 2003-as csorbát, és nem utolsósorban a Bosszúállók egyesítésével is fontos szerepet játszott a történetben. A stúdió komolyan számolt a folytatással, hiszen a Vasember stáblista utáni jelenetében láttunk rá utalást, majd pár hónappal A hihetetlen Hulk bemutatója végén Tony Stark ismét egy Bosszúállók csapatról vizionált.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”date”]

A színésznek már ötlete is volt arra, hogy milyen folytatást kaphat karaktere. Norton egy Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiájához hasonlóan sötétebb, komorabb folytatás tervét mutatta meg Kevin Feige-nek, de a Marvel nem kért belőle.

Két film tervét vázoltam el: egy eredettörténetről szóló sztorit, majd egy olyat, ami Hulkot egy álmodozó fiúként mutatja be, aki képes végig menni az úton. Azt mondták [a Marvelnél], „Ezt akarjuk!”. Mint utólag kiderült, hogy mégsem ezt akarják.

A hihetetlen Hulk

Ez részben megmagyarázza, hogy miért ért véget Edward karrierje, hiszen a Marvel Studios teljes kontroll alatt tartotta a karaktert, és a stúdió tervei nem egyeztek a színészével. Ugyanakkor Norton elmondta, hogy nagyszerűen érezte magát a forgatásokon, de nem feltétlen ért egyet Kevin Feige korábbi állításával, miszerint egy olyan színészre volt szüksége, „aki kreatív és együttműködő”, Norton szerint inkább anyagi okok voltak a színészváltás mögött. A Marvel olcsóbb színészekkel akart dolgozni, hogy nehogy ráfizetés legyen a Marvel Moziverzum.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Edward Norton”]Igen, olyan valakit kerestek, aki olcsó volt. A márka védelme érdekében, vagy valami hasonló. Végül nem akarták, hogy hosszú, sötét és komoly legyen. De ez nem számít. Pozitív hangulatú beszélgetések folytak a további filmekkel kapcsolatban, és megnéztük, hogy mennyi időt vesz igénybe, de nem mentem bele. Őszintén szólva több pénzt akartam, mint amit ők akartak fizetni nekem. De egyébként nem ez az oka, amiért egy másik Hulk-filmben szerepelni akartam.[/penci_blockquote]

Bár némi áskálódást érezni a színész szavában, nem haraggal váltak el:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Az mondom, hogy Kevinek volt egy elképzelése a dolgokról, mit lehet csinálni, és ez figyelemreméltó. De ennek a történetnek a tónusa, tematikája más szintet képviselt, mint amire én szívesen fordítottam volna az időm.[/penci_blockquote]

Végül Norton is Eric Bana sorsára jutott, őt is csak egy Hulk-filmben láttuk, de az már egy másik téma, hogy mennyire jártunk jól Mark Ruffalo alakításával, aki a Bosszúállók-filmek mellett még a Thor: Ragnarökben is fontos szerepet kapott. Mark Ruffalo állítólag 2-3 millió dollárért vállalta el a szerepet, amit természetesen a Bosszúállók: Végjátékra feltornázott 15 millióra.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események