Főoldal Filmek A Harry Potter és a New York bandái színésze csatlakozott Joaquin Phoenixhez és Lady Gagához a Joker: Folie À Deux című filmben
Filmek

A Harry Potter és a New York bandái színésze csatlakozott Joaquin Phoenixhez és Lady Gagához a Joker: Folie À Deux című filmben

Újabb nagy név csatlakozott a Joker 2. szereplőihez.

338
Joker
Forrás: Warner Bros.

A Joker: Folie à Deux nyár közepén kapott megerősített, miután hónapokon keresztül pletykáltak a második részről, most pedig a film szereplőgárdája újabb nagy névvel gazdagodott, miután a Harry Potter és A Guardista sztárja, Brendan Gleeson mostantól Joaquin Phoenix és Lady Gaga mellett ismeretlen szerepben fog feltűnni a várva várt folytatásban.

A Deadline értesülései szerint Brendan Gleeson a legújabb szereplő Todd Phillips Joker-folytatásának, a Joker: Folie à Deux című filmjében. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kit alakít az ír színész, akit bizonyára sokan ismerhetnek a Harry Potter-franchise-ban Alastor „Rémszem” Mordon szerepéből, de más nagy filmekben is szerepelt többek között az Erőszakik, a Kálvária és A Guardista. Legközelebb Colin Farrell és Martin McDonagh oldalán A sziget szellemei című filmben láthatjuk majd.

Joaquin Phoenix a folytatásban ismét a bűnözők bohóchercegét alakítja majd – bár hivatalosan még nem erősítették meg a visszatérését -, és Lady Gaga is csatlakozik, aki Harley Quinn egy új oldalát mutatja majd be a filmvásznon. Nemrégiben azt is megerősítették, hogy Zazie Beetz is visszatér az első filmben játszott szerepébe.

A portál megjegyzi, hogy a kamerák idén decembertől forognak, a forgatókönyvön pedig Phillips és Scott Silver dolgozik. Titok övezi a film cselekményét, bár bennfentesek szerint a cselekmény elsősorban az Arkham Asylumban játszódik majd, és zenei elemeket is tartalmazni fog. A megközelítés egészen egyedi, hiszen musicalként jellemzik a folytatást, ami lehet elképesztően jó, de akár katasztrófába is futhatnak a készítők ezzel az új megközelítéssel.

A Joker: Folie à Deux a DC Comics egyetlen olyan adaptációja, amely zöld utat kapott a Warner Bros. Discovery-korszakában, és egyértelmű, hogy a stúdió nagyon bízik a franchise folytatásában, ami néhány évvel ezelőtt több rangos díjat is bezsebelt.

Még 2019-ben a Joker lett az első R-kategóriás film, amely több mint 1 milliárd dolláros bevétellel zárt a jegyeladások listáján. Emellett 12 Oscar-jelölést is szerzett, szóval bármennyire is szeretnénk egy vérbeli képregényfilmet látni a jövőben, csalódni fogunk, mert Phillips aligha változtat. Ez persze nem rossz dolog, hiszen már az első film is olyan nagy sikernek örvendhetett, és Joker egy eddig soha nem látott oldalát mutatta be.

A Joker: Folie à Deux 2024. október 4-én kerül a mozikba, pontosan öt évvel a Joker bemutatása után.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux első poszterén Joaquin Phoenix és Lady Gaga romantikus tánca látható

Már nagyon várjuk a Joker: Folie à Deux előzetesét, de addig érjük...