Főoldal Filmek A Hang nélkül: Első nap inkább dráma, mint horrorfilm egy színész szerint
Filmek

A Hang nélkül: Első nap inkább dráma, mint horrorfilm egy színész szerint

A szörnyek érkezését mutatja be a Hang nélkül: Első nap.

567
Hang nélkül
Forrás: Paramount Pictures

Alex Wolff azt ígérte, hogy bár a közelgő előzményfilm egy szörnyekkel elárasztott világban játszódik, az intimitás miatt inkább drámának fog tűnni, mint hagyományos horrorfilmnek. A Hang nélkül 2018-as megjelenése óta a rajongók vitatják, hogy a koncepció hogyan ötvözi a posztapokaliptikus eseményeket a lények bemutatásával és thrillerek és dráma elemeivel.

A folytatás hasonlóan érintette ezeket a különböző témákat, és biztosak lehetünk abban is, hogy az előzményfilm is foglalkozik majd az idegenekkel, a történet dinamikája mégis egyedi lesz az elődökhöz képest.

“Ez nem egy horrorfilm, nem igazán sorolhatjuk annak. Lehet, hogy bajba kerülök, ha ezt mondom” – árulta el Wolff a Discussing Filmnek adott interjújában. “A Disznó rendezőjének legújabb filmje ez, amit velem forgattak, szóval… ez inkább egy dráma. Furcsa egy 2 millió dolláros filmből egy 100 millió dolláros filmre váltani, és ugyanazzal a rendezővel és ugyanabban a közelségben dolgozni [mint a többi színész]. Csak négy vagy öt szereplő van benne. Szóval olyan volt, mintha a Disznót forgatnánk, csak hatalmas léptékben.”

Wolff mellett a Fekete Párducból ismert Lupita Nyong’o és a Stranger Thingsből ismert Joseph Quinn, valamint Djimon Hounsou játszanak a filmben. Az előzményfilm cselekményéről valójában kevés szó esett még, röviden annyit tudunk, hogy a szörnyek érkezésére fókuszál majd, amikor megszállták a Földet, és ez a film New Yorkban játszódik.

John Krasinski rendezte az első két filmet, miközben az elsőben főszerepet is játszott, majd visszaemlékezésben feltűnt a folytatásban is, de ebben az új filmben őket nem hozzák vissza. Készül egy másik, a harmadik film, amit valamikor 2025-ben terveznek bemutatni, de még nem kapott megerősítést, hogy Krasinski visszatér-e rendezőként, valamint Emily Blunt és Cillian Murphy főszereplőként.

A Hang nélkül: Első nap bemutatójára 2024. június 27-én kerül sor a magyar mozikban.

Hang nélkül
Forrás: Paramount Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Hang nélkül: Első nap
Előzetesek

Az idegenek érkezését már magyar szinkronnal is megnézhetjük a Hang nélkül: Első nap előzetesében

A földönkívüli lények érkezését nézhetjük meg a Hang nélkül: Első nap előzetesében.

Hang nélkül: Első nap
Előzetesek

A Hang nélkül: Első nap előzetese felfedte, hogy kezdődik az idegenek inváziója

A földönkívüli lények érkezését nézhetjük meg a Hang nélkül: Első nap előzetesében.