x
Close


Közelgő események

Filmek

A Godzilla Kong ellen folytatását Ausztráliában forgatják valamikor az év végén

Váratlanul bejelentették a Godzilla Kong ellen folytatását.

A Godzilla Kong ellen folytatását Ausztráliában forgatják valamikor az év végén
  • Publishedmárcius 22, 2022

A Screen Queensland kormányzati ügynökség szerint a Godzilla Kong ellen folytatását még idén leforgatják az ausztráliai Queenslandben. A jelenleg még cím nélküli filmet Annastacia Palaszczuk állam miniszterelnök szerint több helyszínen is forgatni fogják, köztük például a Gold Coast, valamint a délkeleti részen.

Palaszczuk arról beszélt, hogy a projekt nagyban segíti majd az országot, és várhatóan jóval nagyobb lesz költségvetés, mint az előző rész. A miniszterelnök közleményében a következőket mondta:

A produkció várhatóan több mint kétszeresét fogja kitenni annak a 36,5 millió dollárnak, amit a Godzilla Kong ellen hozott az államnak, és nagy lökést ad a gazdaságunknak, miközben segít kiheverni a világjárvány és a délkelet-queenslandi árvízi események hatásait. Az ilyen típusú produkciók hasznára válnak a filmiparunknak, helyi munkahelyeket teremtenek, és nagy lökést adnak a gyártási helyszíneken és azok környékén működő kisvállalkozások és közösségek számára.

Annastacia Palaszczuk

Az új film központi cselekményét egyelőre titokban tartják, mindössze annyi biztos, hogy a Legendary bővíteni fogja a Szörnyuniverzumát, és ezzel az új résszel már 5 részesre bővül a paletta. Adam Wingard, a Godzilla Kong ellen rendezője a Deadline-nak arról beszélt, hogy mit tenne, ha ő irányítaná a folytatást:

A világos kiindulópont, amit (a Godzilla Kong ellenben) felvetettünk, az Üreges Föld felfedezése, szerintem ott még sok mindent lehet csinálni. Ez a Föld bolygó előtörténete, ahonnan az összes titán származik. Ebben a filmben rejtélyes dolgokat teszünk fel, olyan dolgokat, amelyeket szeretnék megoldani, felfedezni és a következő szintre emelni.

Adam Wingard

A folytatás jelentős lökést ad majd az ausztrál gazdaságnak, hiszen az előző rész is nagyban hozzájárult a gazdasági fellendítéshez. A film forgatása várhatóan 79,2 millió dollárt (58,6 millió forint) hoz a régiónak, valamint 505 munkahelyet nyit meg a szakmunkások előtt. Emellett a térségben 750 embernek lesz lehetősége arra is, hogy statisztaként szerepeljen a filmben.

Queensland az utóbbi időben rendkívül népszerű hely lett a nemzetközi filmek forgatására. Néhány nevezetes projekt, amelyet korábban az ausztrál államban forgattak, többek között a Young Rock, a Joe vs. Carole, a Thirteen Lives, az Elvis, a Spiderhead és a Ticket To Paradise, de akár ide sorolhatnánk még a Marvel Studios következő nagy mozifilmjét is, a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmet.

Godzilla Kong ellen
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.