Wide Screen
Image default
Filmek

A Fox megerősítette, nincs terven újabb Alien-film és az Alien: Isolation folytatása

Mélyrepülésben az Alien franchise, sem új filmet, sem új videojátékot nem mutatnak be 2019-ben.

Mélyrepülésben az Alien franchise, sem új filmet, sem új videojátékot nem mutatnak be 2019-ben.

Nagyon vártuk 2019-et, mert több jel is arra mutatott, hogy a nagy sikerű Alien: Isolation folytatást kap hamarosan, esetleg Ridley Scottnak szavaznak újra bizalmat, s érkezik az Alien: Covenant folytatása Alien: Awakening címen. A sok remény némi csalódáshoz vezetett, hisz a beharangozott játék csak mobilra érkezik, miközben a Varietynek azt is megerősítették, hogy egyelőre nincs tervben új film és videojáték.

Az Alien franchise idén ünnepli 40. évfordulóját, amire a 20th Century Fos számos projekttel készül, azonban a stúdió világosan fogalmazott, jelenleg nem dolgoznak új Alien-filmen vagy az Alien: Isolation videojáték folytatásán, azonban bejelentettek egy Alien: Blackout mobilcímet, amelyben Ripley lánya, Amandát látjuk ismét, akivel legutóbb a 2014-es Alien: Isolation játékban bujkáltunk az idegenek elől.

Amanda Ripleyre nehéz év vár, hiszen előbb a Blackoutban kell túlélnie a nyálas idegeneket, majd az Alien: Resistance című képregényben küzd a túlélésért egy űrállomáson. Még idén fog megjelenni egy dokumentumfilm is Memory – The Origins Of Alien címen, ami érdekességekre hívja fel figyelmünket az eredeti filmről. Ugyanakkor egy ideje pletykálják már, hogy a stúdió egy Alien tévésorozaton dolgozik, amit valamelyik streamingszolgáltatáson fognak bemutatni.

Igazából újat nem tudtunk meg, valahol sejtettük, hogy a Fox nem dolgozik egyik Alien-filmen sem, legalábbis addig, amíg a Disney tulajdonába nem kerülnek a jogok. A franchise legutóbb 2017-ben próbálkozott egy Alien-filmmel, ami módfelett megosztotta a kritikusokat, s még bevételben sem hozta az elvártat. Ennek ellenére Ridley Scott bejelentette, hogy dolgoznak a folytatáson, amire valószínűleg már nem kerül sor, jóllehet egy crossover esélyét is belengették a The Predator egyik alternatív befejezésében, amiben Ellen Ripley tűnt volna fel benne.

Alien: Covenant

Még több a témában...

A Gears of War fejlesztője majdnem készített egy Alien játékot

Fonyódi Dávid

Nincs többé a Fox, a Disney átnevezte a 20th Century Fox és a Fox Searchlight Pictures stúdiókat

Kévés Bence Mihály

Megismerhettük Neill Blomkamp elkaszált Alien-filmjének néhány ötletét

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat