Főoldal Filmek A Flash: A Villám rendezője elárulta, hogy Michael Keaton Batmanje miért vonult vissza
Filmek

A Flash: A Villám rendezője elárulta, hogy Michael Keaton Batmanje miért vonult vissza

Egészen komor oka van, amiért Michael Keaton Batmanje visszavonult.

146
The Flash

A Flash: A Villám rendezője elárulta a sötét okot, amiért Michael Keaton Batmanje visszavonult. Aki esetleg lemaradt volna róla, a DC Studios legutóbbi produkciójában Ben Affleck mellett visszatért a ’90-es évek egyik ikonikus Sötét Lovagja is, Michael Keaton alakításában. A filmben Barry Allen egy megtört és a szuperhősködéstől visszavonult Batmannel találja szemben magát.

Andy Muschietti egy új, kulisszák mögötti featurette-ben arról beszél, hogy Keaton Bruce Wayne-je miért döntött úgy, hogy visszavonul Batman szerepétől. És igen, ez elég komor.

Mindig is azt mondtam, hogy valaminek történnie kellett volna Bruce Wayne-nel, hogy ne akarjon többé Batman lenni. Az én ötletem az volt, hogy olyasmit tett, ami ellenkezik a kódexével – megölt egy bűnözőt [a bűnöző] gyermeke előtt. Nem tudatosan, de mégis megtette.

Andy Muschietti

A rajongók párhuzamot vonhatnak Batman tettével és ami történt Wayne szüleivel – hiszen akárcsak a bűnöző gyereke, a fiatal Bruce Wayne is jelen volt, amikor kirabolták és megölték a szüleit. És igen – Batman éppen azzá vált, amit gyűlölt.

Ez egy költői befejezés Keaton igazságosztó karrierjének, és Muschietti hozzátette, hogy ez “pontosan tükrözi azt a helyzetet, ami vele történt, amikor a szüleit a szeme láttára ölték meg [a] Monarch Színházban, és ez teremtette ezt a ‘szörnyeteget’, amit Batmannek hívunk”.

Erről a méltó befejezésről azonban a filmben nem esik szó, mindössze csak azt kérdezik tőle, hogy miért hagyott fel a hősködéssel és akasztotta szögre a denevérjelmezét. Keaton karaktere pusztán csak annyit felel erre, hogy Gothamnek már nincs szüksége rá.

“Egyszerűen nem tudott megbirkózni a tettével, és ezért döntött úgy, hogy véget vet a hősködésnek” – tette hozzá Muschietti. “Nem volt képes megbocsátani magának, és most az, ahogyan [a Flashben] látjuk őt, ennek a fejlődése”.

Érdekes megközelítés az amúgy is elég melankolikus eredettörténetének, ami még érdekesebbé teszi Muschietti közelgő projektjét – ami a Batman: The Brave and the Bold lesz. Az érkező Batman-filmről már most azt mondják, hogy sötétebb lesz, mint a korábbi filmek, ami az újjáépített DC Univerzum egyik legnagyobb produkciójának ígérkezik.

Flash: A Villám
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Peacemaker - Békeharcos
Filmek

James Gunn jelentést adott, hogy áll a Peacemaker Békeharcos 2. évad írásával

Két éve várunk már Békeharcos visszatérésére, mikor jön el a pillanat?

Suicide Squad Kill the Justice league
Játéktesztek

Suicide Squad: Kill the Justice League teszt

Ez a játék nem csak az Igazság Ligáját, hanem az Öngyilkos osztagot...

Robert Downey Jr.
Filmek

Robert Downey Jr. majdnem szerepelt A sötét lovag-trilógiában

Robert Downey Jr. felfedte, hogy annak idején megpályázta a DC univerzum egyik...