x
BREAKING Előzetesek

A Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore első előzetesében Mads Mikkelsen gonosz varázslója háborút indít a muglik ellen

A Legendás állatok franchise harmadik részében visszatérünk a varázslóvilágba.

  • Publisheddecember 14, 2021

A magyar fordításban a Legendás állatok címre keresztelt franchise harmadik része, ami nem hivatalosan a Dumbledore titkai alcímet viseli, magyarul 2022. április 22-én kerül a mozikba. Hétvégén már kaptunk egy rövid kis teaser előzetest a folytatásból, tegnap délután pedig a Warner Bros. közzétette az első nagy előzetest, amiben Grindelwald háborúba indul a muglik ellen.

Ahogy ígértük hétvégén, a Warner Bros. hétfő késő délután közzétettte a Legendás állatok 3. rész első nagy előzetesét,, melyben először láthatjuk Mads Mikkelsent (Hannibal, Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet) a gonosz varázsló Gellert Grindelwald szerepében, akit az előző két részben Johnny Depp játszott. A színésztől még tavaly vált meg a stúdió, miután pert vesztett Amber Heard és az angol bulvár lap, a The Sun ellen.

A teaser trailer azzal kezdődik, hogy Dumbledore (Jude Law) összeállít egy csapatot, hogy “több mint egy évszázad legveszélyesebb varázslóját” elkapják, mivel régi ellensége, Grindelwald továbbra is viszályt szít a világban. A varázslók legnagyobbika abban reménykedik, hogy csapatával sikerül megfékezni Grindelwaldot, aki totális háborút indít a muglik ellen.

A rajongók többek között arra számítanak, hogy az új részből válaszokat kapunk Dumbledore származására, ahogy válaszokat kapunk a Harry Potter mentora és Grindelwald bonyolult, nagy tétekkel teli kapcsolatára is a következő részben, és nem utolsó sorban feltárják a rajongóknak a két legendás varázsló történetét.

“Albus Dumbledore professzor tudja, hogy a nagyhatalmú sötét varázsló, Gellert Grindelwald arra készül, hogy átvegye a varázsvilág irányítását” – olvasható a film hivatalos szinopszisában. “Mivel egyedül képtelen megállítani őt, megbízza Newt Scamander varázslót, boszorkányt és egy bátor mugli péket, hogy vezesse a varázslókból, boszorkányokból és egy bátor mugli pékből álló rettenthetetlen csapatot egy veszélyes küldetésen, ahol régi és új szörnyekkel találkoznak, és összecsapásba kerülnek Grindelwald fokozatosan növekvő híveinek seregével. De vajon meddig maradhat Dumbledore a háttérben, amikor ilyen nagy a tét?”

Mikkelsen oldalán Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Jude Law, Jessica Williams és Callum Turner szerepel. A rendezői székben visszatér David Yates, a forgatókönyvet pedig maga a Harry Potter-szerző J. K. Rowling és Steve Kloves írta.

A Legendás állatok harmadik részére 2022. április 15-én jegyet válthatunk.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.