x
Filmek

A Fandago listáján 2022 legjobban várt adaptációja a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!

Mindenki a vakandaiak történetét várja.

A Fandago listáján 2022 legjobban várt adaptációja a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
 • Publisheddecember 29, 2021

Miután 2018-ban bemutatták a Fekete Párduc című szólófilmet, gyorsan a Marvel Moziverzum egyik legnagyobb filmjévé nőtte ki magát. A kritikusok egyöntetűen rajongtak Ryan Coogler alkotásáért, és ez lett az első szuperhősfilm, amelyet Oscar-díjára jelöltek a legjobb film kategóriában. Bevételben is jól teljesített a film, hiszen a Marvel Studoios több mint 700 millió dollárt keresett a filmmel az Egyesült Államokban, s ezzel az MCU legnagyobb bevételt hozó filmje lett a tengerentúlon, mielőtt bemutatták volna a Bosszúállók: Végjáték című filmet 2019-ben.

A siker után egyértelmű volt, jön a második rész. A folytatása a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! címűet kapta, és gyorsan elkezdtek dolgozni a sztorin, de nem tartott sokáig az öröm, hiszen tragédia árnyékolta be a folytatást. A film főszereplője, Chadwick Boseman tragikus halálhíre megrázta az egész világot 2020 őszén, miután 2016-ban vastagbél-rákot diagnosztizáltak a színésznél, s több éven keresztül harcolt a betegség ellen. A tragédia után sokáig kérdéses volt a folytatás, de a Disney és a Marvel úgy döntött, hogy Boseman emlékére folytatják a sikertörténetet, és nem fogják újraosztani T’Challa szerepét.

Nem tudjuk, hogy milyen irányban folytatódik a történet, de már többször elkezdték és leállították a forgatást, és a tervek szerint januárban folytatódik újra. Izgatottan várjuk a franchise jövőjét, és éppen a nagy titkolózás miatt a rajongók leginkább a Fekete Párduc folytatására kíváncsiak most. A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! lett a Fandango listáján a 2022 legjobban várt filmje. A második és harmadik helyen a Pókember: Irány a Pókverzum! 2. része és a The Batman áll.

 • Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!
 • Pókember: Irány a Pókverzum! 2.
 • Batman
 • Thor: Szerelem és mennydörgés
 • Jurassic World: Világuralom
 • Doctor Strange az őrület multiverzumában
 • Avatar 2.
 • Aquaman and the Lost Kingdom
 • Top Gun: Maverick
 • Mission: Impossible 7.

The Illuminerdi értesülései szerint a Fekete Párduc: Vakanda légy áldott! sztorija Vakanda és Atlantisz közötti konfliktusát mutatja be a filmvásznon, ahogy arról annyit spekuláltak már. Az atlantiszi erők és a vakandaiak összecsapásának lehetünk szemtanúi jövőre. Még tavaly év végén megtudtuk, hogy a Narcos Mexico című sorozatból ismerős Tenoch Huerta kapta a főgonosz szerepét, és bár részleteket nem fedtek fel erről a titokzatos nemezisről, de valószínűleg Namort, a tengerészgyalogost játssza majd. Jelenleg is folyik a szereplőválogatás Namor társainak, Namora és Cadmael szerepére.

Fekete Párduc 2. bemutatóját 2022. november 11-ére tűzte ki a stúdió.

Fekete Párduc
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.