Főoldal Filmek A Dűne producere megerősítette, a második rész forgatása mikor kezdődik
Filmek

A Dűne producere megerősítette, a második rész forgatása mikor kezdődik

A premier után bejelentették a Dűne második rész forgatásának időpontját is.

165
Dűne

A hosszú cikksorozat után a Warner Bros. végre megerősítette október végén, hogy Denis Villeneuve projektje zöld utat kapott, és filmre veszik a regény második felét. A második rész forgatókönyvén már dolgozik egy ideje a rendező, a napokban pedig azt is bejelentették, hogy a Dűne második rész forgatása 2022 nyarán kezdődik, egy évvel azelőtt, hogy 2023-ban kizárólag a mozikban bemutatnák.

A Dűne regény második rész forgatása 2022. július 18-án kezdődik – mondta a film egyik producere a The Film Stage riporterének. Josh Encinias riporter akkor hallotta a forgatási dátumot, amikor részt vett múlt szombaton Los Angelesben a SAG-AFTRA Alapítvány által rendezett különleges vetítésen és kérdezz-felelek előadáson.

A Dűne 41 millió dolláros bevétellel kezdett a nyitóhétvégén, ami világrekordnak számít a Warner Bros. a pandémia utáni időszakban. Ez különösen erős kezdésnek számít, ha figyelembe vesszük, hogy a filmet egyszerre mutatták be a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón online formában. November 8-ig a BoxOfficeMojo jelentése szerint a film közel 84 millió dollárt hozott az amerikai mozikban és 246,5M dollárt a nemzetközi piacon.

A második rész bemutatóját 2023. október 20-ára tűzték ki, és kizárólag a mozikban fogják bemutatni a megjelenés napján. Villeneuve visszatér a rendezői székbe. A kezdetektől fogva nem tagadták, hogy a többrészes filmsorozatnak indult a Dűne, és ezt már a film elején megerősítik, amikor kiírják nagybetűvel, hogy az első rész. A film azzal végződik, hogy Paul (Timothée Chalamet) és anyja, Jessica Atreides (Rebecca Fergusson) egyesülnek a Fremenekkel, ez pedig megágyazott a következő rész előtt.

Az Encinias arról is beszámolt, hogy Denis Villeneuve rendező elmondta, hogy a filmből nem készül bővített vágás, és csak egy verzió létezik belőle, amit a mozikban és az HBO Maxen is bemutattak. Egy érdekesség is elhangzott az előadáson, hogy az ikonikus homokférgének gutturális üvöltését úgy készítették, hogy Mark Mangini hangvágó egy kis mikrofont dugott a torkába, és hangokat adott ki.

Villeneuve egy korábbi nyilatkozatában elárulta, hogy a második rész forgatókönyvén még mindig dolgozik. Hans Zimmer zeneszerző azonban már elkészített mintegy 90 percnyi új zenét a második részhez, ezzel is segítve Villeneuve-t az írói munkában.

Dűne

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Dűne: Második Rész
Filmek

Kiszivároghatott a Dűne: Második Rész játékideje, de ez még nem a végső vágás

Popcornból és kólából be kell táraznunk a Dűne folytatására, csak bírjuk pisaszünet...

Dűne
Filmek

Az első hivatalos képek a Dűne 2. rész főszereplőiről

Hamarosan érkezik az első előzetes!

Fekete Özvegy
Filmek

Irulan hercegnő szerepében csatlakozik Florence Pugh a Dűne 2. szereplőgárdájához

Egy Paul Atreideshez mélyen kötődő karaktert fog játszani Florence Pugh.