Főoldal Sorozatok A Disney+ Sólyomszem sorozat forgatási képei megerősítették, mikor játszódik a sorozat
Sorozatok

A Disney+ Sólyomszem sorozat forgatási képei megerősítették, mikor játszódik a sorozat

Már azt is tudjuk, melyik évben játszódik a Sólyomszem-sorozat.

508
Sólyomszem

December 2-án kezdetét vette egy újabb Disney+ sorozat forgatása. Jeremy Renner főszereplővel szerda óta dolgoznak a Sólyomszem-sorozaton. A new yorki munkálatokról, már több forgatási képet is kaptunk az elmúlt napokban. Így kapott megerősítést Hailee Steinfeld szerepe is, mint Kate Bishop, de tegnap további hat szereplővel bővült a szereplőgárda.

A legújabb képeken pedig már az látható, hogy időrendben hová kell elhelyezni a sorozatot. Előzetesen már tudtuk, hogy a Bosszúállók: Végjáték eseményei után játszódik, de pontos évszámot nem árult el a Marvel Studios. 2019-ig viszonylag könnyű volt megmondani, hogy az egyes filmek melyik évben játszódnak, hiszen a Marvel azt a sormintát követte, abban az évben játszódik a film, amiben bemutatták – természetesen akadtak kivételek: az Amerika kapitány: Az első bosszúálló (1943-1945), a Pókember: Hazatérés (2016) vagy a Fekete Párduc (2017). De a legnagyobb változást a Végjáték okozta, hiszen a Végtelen háborúhoz képest 5 évet ugrottunk előre az időben.

A 4. fázisban pedig teljesen felborult a papírforma. A Fekete Özvegy az Amerika kapitány: Polgárháború és a Végtelen háború között játszódik, a The Falcon and the Winter Soldier pedig 2023-ban, míg az Örökkévalók egy évezreden átívelő kozmikus utazást mesél el. Az éjjel megjelent képek pedig azt is megerősítették, hogy a 4. fázisban játszódó Sólyomszem sztorija két évvel játszódik a grandiózus finálé után, azaz 2025-öt írunk.

A második napon már nem metró aluljáróban, hanem a kínai negyedben forgatott. Bár nem tűnnek túl izgalmasnak a forgatási képek, ám ha jobban megnézzük őket, akkor az egyik poszteren a kínai naptárban a kígyó jegye látható, alatta pedig 2025. A kínai új év 2025. január 29-én kezdődik.

Legalább egy teljes év eltelt azóta, hogy utoljára láttuk Bartont. A Végjáték végén Sólyomszem feltűnt Tony Stark temetésén, majd hazatért családjához. Szóval a Disney+ sorozata elég időt és teret hagyott a készítőknek, hogy egy izgalmas és nem várt fordulatokkal teli történetet írjanak a karakternek. Ez lehet Barton utolsó küldetése, mielőtt íját átadja tanítványának, Bishopnak.

A sorozatot a tervek szerint 2021-ben szeretnék bemutatni.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események