Főoldal Filmek A Disney munkacsoportot hozott létre a generatív AI-technológia és a költségcsökkentő intézkedések felkutatására
Filmek

A Disney munkacsoportot hozott létre a generatív AI-technológia és a költségcsökkentő intézkedések felkutatására

A mesterséges intelligencia betör a filmiparba is? A Disney mesterséges intelligencia segítségével próbálja lefaragni kiadásait.

126
The Walt Disney

A Walt Disney Company egy külön, erre a célra létrehozott csapatot hozott létre, amely a mesterséges intelligencia (M.I. vagy angolul az A.I.) és annak lehetséges alkalmazását fogja kutatni az elkövetkező időben a szórakoztatóiparban. Mindez a hollywoodi írók és színészek folyamatban lévő sztrájkjai közepette történik, amelynek egyik célja, hogy korlátozzák a technológia szerepét az iparágon belül.

A Reuters adta hírül az év elején, még a hollywoodi írók sztrájkja előtt, hogy a Disney egy külön csoportot állított fel, hogy megvizsgálják, miként lehet felhasználni a generatív technológiákat az iparban, és ennek egyik része az volt, hogy kutassák fel azokat az induló kisvállalkozásokat (startupokat), amelyek a mesterséges intelligenciával foglalkoznak. A Disney célja ezzel egyértelműen az, hogy szeretnék lefaragni a költségeket, és mindent géppel megvalósítani, amit csak lehet. 11 nyitott álláshelyet szeretnének feltölteni olyan szakemberekkel, amelyre mesterséges intelligenciában és a gépi tanulásban jártas személyeket keresnek.

A meghirdetet álláslehetőségek széles spektrumot ölelnek fel a Disney-n belül, a Walt Disney Studios-tól és a Walt Disney Imagineering nevű találmányi egységtől kezdve a Disney vidámparkjain, televíziós vállalkozásain át egészen a reklámszektorig. Fontos megjegyezni, hogy a hirdetési csapat arra törekszik jelen állás szerint, hogy egy “következő generációsnak” nevezett, mesterséges intelligenciával működő hirdetési rendszert hozzon létre, ahogy azt ezen álláshirdetések leírásaiban részletesen is kifejtik.

A Disney növekvő érdeklődése az M.I. használatának kiterjesztése iránt a hír nyomán érkezett, miszerint a vállalat felvételt hirdetett egy K+F Imagineering pozícióra, amely a generatív M.I.-ben való jártasságot igényli, ami jelzi, hogy sajnálatos módon érdekli őket, hogy meddig tudják vinni a M.I.-eszközökben rejlő lehetőségeket. A vállalatot azért érte támadás, mert a Secret Invasion című limitált sorozatuk debütálása és a generatív mesterséges intelligencia segítségével létrehozott nyitócímek reklámozása egy sztrájk közepette történt, amelynek célja az volt, hogy rávilágítson arra, hogy a mesterséges intelligencia elveszi a szakmunkások munkáját.

Hogyan ér véget a sztrájk?

Miközben a szórakoztatóipar keresi annak lehetőségét, hogy a mesterséges intelligenciát alkalmazzák a gyártási folyamatokban, párhuzamosan a színészek és írók éppen a technológia ellen küzdenek. A sztrájk már most érzékelteti hatását, és fennakadásokat okozott a Disney különböző projektjeiben, például le kellett állítani a Deadpool 3. forgatását, a Mennydörgők és a Penge esetében pedig még elkezdeni sem volt idő, mivel a forgatókönyveket csiszolták éppen.

Mivel a patthelyzet továbbra is fennáll, mind a stúdiók, mind a szakszervezetek ugyanabban a helyzetben találják magukat, egyik fél sem enged a másik követelésének, és ez sajnálatos módon megbénítja a filmipart. A munkavállalók azért sztrájkolnak, hogy kiérdemeljék a tisztességes bánásmódot, méltányos fizetést és a tisztelet.

Disney
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man lett minden idők legsikeresebb szuperhősös játéka

A Disney vezérigazgatója ismertette a videójátékos eredményeket és terveket.

Előzetesek

Bejelentették a Vaiana folytatását, a premierdátummal együtt

Maui és Vaiana hamarosan újra útra kelnek! Itt az első teaser előzetes...

Fortnite Marvel
BREAKINGJátékok

A Disney milliárdokat fektet a Fortnite videójátékba

A Disney több évre szóló milliárd dolláros üzletet kötött az Epic Games-szel.