Főoldal Filmek A Disney+ már tudja, mit nézel 2024-ben
Filmek

A Disney+ már tudja, mit nézel 2024-ben

Vadonatúj Marvel, Star Wars és saját gyártású tartalmakkal vár a Disney 2024-ben is.

404
Disney Plus

Számtalan új premierrel indítja az idei évet a Disney+, köztük saját gyártású sorozatokkal, mint a Cristóbal Balenciaga, A sógun, vagy a vérbeli sztárparádét ígérő Rivals, az élőszereplős Star Wars Acolyte, valamint a Marvel Echo. A streamingszolgáltatóra olyan közkedvelt sorozatok folytatásai is visszatérnek, mint A mackó , vagy az Üdv Wrexhamben harmadik évada sok remek, más tartalom mellett.

A Cristóbal Balenciaga című saját gyártású drámasorozat a legendás spanyol divattervező életét és örökségét meséli el. A történet első, 1937-es párizsi bemutatójával kezdődik, majd bemutatja karrierjét, ahogy a spanyol elit és arisztokrácia öltöztetőjévé vált Madridban és San Sebastiánban. A sorozat arra is kitér, hogy kezdeti tervei nem igazán váltak be a párizsi divatvilágban, ám végül mégis a történelem egyik legnagyobb hatású divattervezője lett. “Cristóbal Balenciaga az egyik leguniverzálisabb spanyol ikon, ugyanakkor az életéről az emberek nagyon keveset tudnak, mivel a világtól elzárkózva élt. Munkássága rendkívüli hatást gyakorolt a kortársakra, és világszerte a későbbi generációkra. A nagyközönség azonban nincs tisztában azzal, hogy milyen nagy hatással volt az egyetemes divat történetére” – mondta Sofía Fábregas, a Disney+ spanyol, saját gyártású tartalmakért felelős alelnöke. A spanyol saját gyártású sorozat összes epizódja január 19-én debütál a Disney+-on.

Január 17-én érkezik a Disney+-ra a tavalyi év egyik nagyszabású sci-fi akció-thrillere, Az Alkotó, ami az emberek és a mesterséges intelligencia közötti jövőbeli háborúban játszódik. Joshuát (John David Washington), az eltűnt feleségét (Gemma Chan) gyászoló megkeseredett volt elit katonát megbízzák, hogy kerítse kézre és ölje meg az Alkotót, a fejlett MI rejtőzködő fejlesztőjét, mivel az általa létrehozott titokzatos fegyver kipusztíthatja az emberiséget. Joshua és elit katonákból álló csapata behatolnak az ellenséges vonalak mögé, ahol megdöbbenve fedezik fel, hogy a világpusztító fegyver, valójában egy fiatal gyermek (Madeleine Yuma Voyles) testében élő robot.

Idén is tovább bővül a Disney+ szórakoztató kínálata. Február 27-én mutatkozik be A sógun (FX Shogun) című epikus drámasorozat, mely az 1600-as évek Japánjában, egy évszázadot meghatározó polgárháború hajnalán játszódik. Szintén 2024-ben érkezik a platformra a Vanderpump Villa, melynek executive producere a valóságshow-sztár és vendéglős Lisa Vanderpump, aki profi csapatával azon dolgozik, hogy a francia luxusvillájában a jól szituált vendégeik minden extravagáns kívánságát teljesítsék.

A krimirajongók sem unatkoznak majd, a Fekete torta egy gyilkossági rejtélybe csomagolt családi dráma, amelyet Charmaine Wilkerson bestseller regénye ihletett. A Halál és egyéb részletek középpontjában Imogene Scott (Violett Beane) áll, aki egy bezárt szobás gyilkosság fő gyanúsítottja lesz. Annak érdekében, hogy bizonyítsa ártatlanságát, az általa megvetett Rufus Cotesworth-szel (Mandy Patinkin), a világ legnagyobb detektívjével kell társulnia.

Az olvasni szeretők két izgalmas könyvadaptációra is számíthatnak. Egyik a Georgia Hunter New York Times bestseller regénye alapján készül a We Were the Lucky Ones című minisorozat, amelyet egy, a II. világháború elején elszakított zsidó család hihetetlen igaz története ihletett, akik elhatározták, hogy túlélik a borzalmakat és újra egyesülnek. Az azonos című, National Book Award győztes, „Interior Chinatown” Willis Wu történetét követi nyomon, aki egy rendőrségi eljárás csapdájába esett mellékszereplő, de megpróbálja átlátni a teljes képet. Eközben titkokat fedez fel a különös világról, amelyben él, és családja elfeledett történelméről.

A kritikusok által elismert, díjnyertes sorozat, FX A mackó, valamint az Emmy-jelölt Üdv Wrexhamben című doku-sorozat is visszatér a Disney+-ra új évaddal.

A Marvel Studios Echo január 10-én érkezett a Disney+-ra és az összes rész elérhető. A Maya Lopez eredettörténetét bemutató sötét, akciódús drámasorozatban a hallássérült harcművészt a New Yorkban tanúsított kegyetlen viselkedése szülővárosában ér utol. Szembe kell néznie a múltjával, újra kapcsolatba kell lépnie indián gyökereivel, és el kell fogadnia a család és a közösség jelentőségét, ha valaha is remélheti, hogy tovább léphet. Mindeközben nem más, mint a legendás bűnszervezet feje és nem mellesleg saját bácsikája, Wilson Fisk (Vezér) üldözi.

A Marvel-rajongóknak igazi csemege lehet a WandaVízió spin off sorozata, a várva várt Agatha: Darkhold Diaries, amelyben Kathryn Hahn hamarosan ismét Agatha Harkness bőrébe bújik, hogy némi boszorkánysággal dobja fel a Marvel Filmes Univerzumot. A hamarosan megjelenő X-Men ’97 saját gyártású animációs sorozat szintén 2024-ben érkezik a platformra.

A Star Wars: The Acolyte thrillere a nézőket a Köztársaság fénykorába, pontosabban annak utolsó napjaiba, vagyis több száz évvel a Baljós árnyak előtti időbe kalauzolja el. Egy egykori padawan újra összeáll jedi mesterével, hogy egy bűncselekmény-sorozat után nyomozzanak, ám az erők, amelyekkel szembe kerülnek, sokkal baljósabbak, mint azt valaha is gondolták. A történet arra is kitér majd, hogyan szivárogtak be a sith-ek nemcsak a köztársaságba, hanem a Jedi Rendbe is. A Jude Law főszereplésével érkező 8 részes Star Wars: Skeleton Crew négy gyerek történetét meséli el, akik a galaxis tágasságában eltévedve próbálnak hazatalálni. A sorozat 2024-ben érkezik a platformra.

A 2024-es premierek közé tartozik a szintén saját gyártású díjnyertes, Certified Fresh vígjátéksorozat, A rendkívüli második évada, a Camden dokumentumfilm-sorozat, amelyben a világ legnagyobb zenei előadói szerepelnek, köztük a sorozat executive producere, Dua Lipa. Az In Vogue, egy forgatókönyv nélküli divatsorozat, amely páratlan betekintést enged a Vogue vezető szerkesztőinek, valamint a divat, a film és a politika legbefolyásosabb tagjainak életébe, valamint a Rivals, a Jilly Cooper klasszikus regénye alapján készült, nagy várakozással várt, sztárokkal, romantikával, erotikával és felejthetetlen karakterekkel teli drámasorozat. A Cristóbal Balenciaga spanyol minisorozat a híres divattervező történetét meséli el és január 19-től elérhető a Disney+-on.

Disney Plus

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

gravity falls Rejtélyek városkája
Sorozatok

Visszatérhet a Rejtélyek városkája

Lehet, hogy egyszer még eltölthetünk egy újabb nyarat Gravity Fallsban?

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.