Wide Screen
Image default
Filmek

A Bosszúállók: Végjáték vizuális effektekért felelős csapata elárulta, hogy miért láttunk olyan sok CGI dolgot

Többek között Marvel Kapitány jelmeze is teljes egészében CGI volt a Bosszúállók: Végjátékban, de legalább már tudjuk a választ rá.

Többek között Marvel Kapitány jelmeze is teljes egészében CGI volt a Bosszúállók: Végjátékban, de legalább már tudjuk a választ rá.

Akárcsak a Bosszúállók: Végtelen háború esetében is volt, a Végjáték sem nélkülözte a vizuális effektek sokaságát, azonban a rajongók közül néhányan megkérdőjelezték, hogy erre miért volt szükség. A múltkor bemutatott forgatási képek jól visszaadták, hogy CGI-ben mennyire gazdag volt a finálé, ahol még Marvel Kapitány jelmezét is a vizuális effektek csapatára bízták. De a Bosszúállók kvantumvilághoz használt ruhája is teljes egészében CGI volt.

Jen Underdahl a vizuális effektek csapatának vezetője elmagyarázta, hogy minderre azért volt szükség, mert egyszerűen kifogytak az időből, máshogy nem tudták volna kivitelezni a filmet.

Az időutazásra használt ruha Hangya, Tony Stark és az Őrzők technológiájának kombinációja volt. Időbe telt, amíg leszállították. Mire megkaptuk a végső verziót, már a főforgatáson kaptuk magunkat. Tudtuk, hogy egyébként is vizuálisan tervezzük őket, mivel Tony „nano” technológiájáról beszélünk. Végül az lett, hogy a jelmezeseknek nem maradt elég idejük megtervezni, igazítani és kivitelezni az összes hős jelmezét, így végül digitálisan készítettük el azokat.

Jen Underdahl

A Marvel Studios vezető vizuális fejlesztők vezetője, Ryan Meinerding azt is elárulta, hogy Brie Larson a szokásos Marvel Kapitány jelmezt viselte a forgatás idején, azonban az utómunka során az ő jelmezén is változtattak, alapul pedig Mar-Vell képregényekben látott jelmezét vették.

A ruha minden alkalommal, amikor láttuk a filmet, teljes egészében digitális volt. Ezeknek a ruháknak a tervei sem készültek el időben. Az elején láttuk, mikor rátalál Tony Starkra és hazahozza, majd mikor Nathez beszél a Bosszúállók főhadiszállásán, és végül a végső csatában, amikor visszatért, hogy megmentsen mindenkit. Ez mind a CGI varázsa volt.

Ryan Meinerding

A Marvel Studios csapata az elmúlt 11 évben többször is bizonyította, hogy nem ismer lehetetlent. Ezt igazolja a VFX csapat legutóbbi munkája is, újfent kiváló munkát végzett, hiszen sokan meg sem mondták volna, hogy a filmben látott jelmezek nem a valóság műve, hanem ügyes számítógépes effektek pusztán. És az megvan, hogy a Vihartörő is trükk volt a film elején?

Bosszúállók: Végjáték

Még több a témában...

A Kampókéz rendezője, Nia DaCosta hozza a Marvel Kapitány 2. részét

Kévés Bence Mihály

James Gunn biztosította a rajongókat afelől, hogy nem fog késni A galaxis őrzői vol. 3.

Kévés Bence Mihály

A Disney CEO a Fekete Özvegy-film Disney+ debütálásáról is utalt?

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat