Főoldal Filmek A Black Adam streaming-bemutatójánál is rosszabbul kezdett a Flash: A Villám
Filmek

A Black Adam streaming-bemutatójánál is rosszabbul kezdett a Flash: A Villám

Tényleg ennyire rossz lett a Flash: A Villám, hogy még az HBO Maxen se kíváncsiak rá az emberek?

246
Flash: A Villám
Forrás: Warner Bros.

A Flash: A Villám premierje a hét elején volt az HBO Maxen, amitől azt várta a stúdió, hogy majd jobban teljesít, mint nyár elején a mozikban. Az igazság azonban az, hogy talán még a mozis bemutatónál is gyengébben szerepelt a streamingszolgáltató műsorán a DC Univerzum leggyorsabb szuperhőse, miután alacsonyabb nézettségi mutatókat ért el a streaming szolgáltatáson, mint a 2022-es Black Adam.

A Deadline beszámolója szerint a Flash: A Villámot mindössze 1,1 millió amerikai háztartásban indították el az első pár napban a Warner Bros. Discovery Max streaming szolgáltatásán. Annak ellenére, hogy a filmben egy olyan karakter szerepel, aki már több DC-filmben is feltűnt – és Michael Keaton Batmanjének jelenléte is látható-, ez a szám 8%-kal elmarad attól az 1,2 millió amerikai háztartástól, amit a Black Adam tavaly decemberben fel tudott mutatni.

A Flash: A Villám már jóval a premier előtt is viták kereszttüzében állt, elsősorban a főszereplő Ezra Miller bántalmazó viselkedése nyomán. Ennek úgy tűnik, hogy meglett az eredménye, de az sem segített sokat a filmen, hogy a színész mindössze egy vörös szőnyeges bemutatón jelenhetett meg. Sokan kritizálták a Warner Bros-t, amiért úgy tett, mintha mi sem történt volna, és sokáig hallgattak az ügyben.

A többnyire pozitív kritikák ellenére a Flash: A Villám a stúdió egyik legnagyobb bukása lett, mindössze 268,5 millió dollárt hozott globálisan, miközben a film költségvetése állítólag meghaladta a 300 millió dollárt.

A The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag 2,8 millió amerikai háztartásban futott a világjárvány utolsó napjaiban – amikor a filmet egyszerre mutatták be online és a mozikban. Matt Reeves rendezőtől a Batman igazolta azt, hogy sokkal nagyobb az érdeklődés a Robert Pattinson által alakított Sötét lovag iránt, mint Keatonért, miután tavaly egyetlen hét alatt 4,1 millió amerikai háztartásban streamelték a filmet.

James Gunn korábban utalt rá, hogy Barry Allen a régi univerzumból a teljesen újjáépített univerzumban találhatja magát egyszer, de egy ilyen borzalmas bemutató után erre aligha lesz lehetősége a szuperhősnek. A premiert megelőző napokban olyan nagy szavakat mondtak a filmről, hogy ez a valaha késszült legjobb szuperhősfilm, még Tom Cruise is odáig volt érte. Csakhogy ezekből egyik sem valósult meg.

Flash - A Villám
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Kiderült, mikortól lesz elérhető az Aquaman és az Elveszett Királyság az HBO Maxon

Aquaman és Fekete Manta visszavágóját hamarosan az HBO Maxon is megnézhetjük.

HBO Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat márciusban az HBO Max

Márciustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Sorozatok

Új Trónok harca-spinoff sorozat készülhet

A Batman 2. íróját bíznák meg Aegon hódításainak megírásával.