x
Close


Közelgő események

Filmek

A Black Adam producere szerint rosszul számol a világ, és a film nullszaldós lehet, sőt, akár még nyereséget is termelhet

Idővel kiderül majd, kinek volt igaza, és a Black Adam bukás vagy nyereség.

A Black Adam producere szerint rosszul számol a világ, és a film nullszaldós lehet, sőt, akár még nyereséget is termelhet
  • Publisheddecember 8, 2022

Hmmmmmm. Mégsem lesz bukás a Black Adam? Miután néhány napja még arról számoltunk be, hogy külföldi elemzők szerint a Dwayne Johnson főszereplésével készült film megbukott a mozikban, most egy új jelentés szerint a mozifilm nullszaldós lesz, sőt, akár nyereséget is termelhet a Warner Bros. és a New Line stúdióknak.

A világ sajtójával együtt mi is beszámoltunk pár napja arról, hogy a DC Univerzum legutóbbi filmje nem teljesített jól a mozikasszáknál, és a Black Adam akár 50 és 100 millió dollár közötti veszteséget könyvelhet majd el a mozikban, egy frissen megjelent cikk viszont ennek ellentmond. Az új jelentés szerint a Warner Bros. és a New Line dörzsölheti a tenyerüket, mivel az új adatok alapján akár nyereséges is lehet a megosztó film.

A Deadline számítása alapján a film globálisan 390 millió dolláros bevétellel, 195 millió dolláros gyártási költséggel és 80-100 millió dolláros P&A kiadással (nem számítva a merchandise eladásokból származó bevételeket), a film 52-72 millió dolláros bevételt hozhat a stúdiónak.

“Olvastam azokat a kijelentéseket, hogy veszteséges a Black Adam. Ez nem igaz” – mondta Joe Singer producer és finanszírozó. “Ha úgy nézzük, a film csalódáskeltő, mivel Dwayne Johnson szerepel benne. A film azonban túl fog lépni a nullszaldón, és egy kis profittal zár majd”.

A hírek után a sztár, Dwayne Johnson is megszólalt a témában, és üzent a követőinek a közösségi felületen.

Még most nehéz megjósolni, hogy kinek van igaza, idővel majd kiderül, de érthető, némi szkepticizmussal fogadták a bukásról szóló híreket. Nagyon fontos a megítélés egy filmről, és egyetlen stúdió sem szeretné, ha a nagysikerű kasszasikerét bukásként könyvelnék el – különösen akkor nem, ha a filmre úgy tekintünk, mint a franchise újjászületésére. Tegyük fel tehát, hogy igaza van a producernek, és rácáfolnak az elemzőkre, a filmnek sikerült túllépnie a nullszaldós küszöbön, s pénzt termel majd a stúdiónak. Ha így történik, akkor kijelenthetjük, valóban a Black Adam volt a DC Comics filmes univerzumának az újrakezdése.

Párhuzamosan megjelent egy másik cikk is, hogy egy spinoff készül Sólyomemberrel a főszerepben, de időközben a Deadline korrigált, és a cikkből eltávolították az erről szóló bekezdést. Hogy ez azt jelenti, hogy az információ félrevezető volt, vagy egyszerűen csak elhamarkodottan jelentették be, nem tudni.

Black Adam
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.