x
Close


Közelgő események

Filmek

A Black Adam megbukott a mozikban, és több millió dolláros veszteséget könyvelhet el a stúdió

Tagadják, hogy bukás lenne a Black Adam, de a számok nem hazudnak.

A Black Adam megbukott a mozikban, és több millió dolláros veszteséget könyvelhet el a stúdió
  • Publisheddecember 6, 2022

Lehet, hogy a DC Univerzum hierarchiája megváltozott, de a kasszasikerekkel kapcsolatos problémák biztosan nem. Azt már eddig is sejteni lehetett, hogy az erős marketing ellenére a Black Adam nem volt az a győztes, pedig a Warner Bros. Discovery nagyon bízott benne, de a hírek szerint a Dwayne Johnson főszereplésével készült film potenciálisan 100 millió dolláros veszteséggel zárt a mozikban.

A Variety szerint a Warner Bros. filmje, a Black Adam az előrejelzések szerint 50 és 100 millió dollár közötti veszteséggel zárt a mozikban, de lehet, hogy többet is. A Dwayne Johnson főszereplésével készült DC Comics szuperhősfilm óriási, 195 millió dolláros gyártási költségvetéssel készült, és a stúdió további 100 millió dollárt költött marketingre, így a nullszaldó 600 millió dollár körül van, hogy ténylegesen nyereséget termeljen.

A Black Adam október 21-ei bemutatója óta eddig 384,6 millió dollárt hozott világszerte – ezt a számot a Marvel Studios Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! túlszárnyalta egyetlen hétvége alatt – és várhatóan 400 millió dollár körüli bevétellel zár majd a mozikban. Még maga a The Rock is gratulált a Marvelnek, ami szép gesztus volt.

Tekintettel azonban arra, hogy a Black Adam már elérhető digitális formában, a Blu-ray lemezen pedig január 3-án jelenik meg, elképzelhető, hogy a Jaume Collet-Serra rendezte film még ezt a mérföldkövet is nehezen fogja elérni, különösen, hogy az ünnepi hetekben komoly konkurenciát jelent a fent említett Fekete Párduc folytatása és a hamarosan megjelenő Avatar: A víz útja.

A Warner Bros. vitatja a számokat, és ragaszkodik ahhoz, hogy a film nullszaldós lesz, de január végéig még a prémium video-on-demand és a videoeladások bevételével is csak további 25-35 millió dollárral növelhetik a bevételt, és bárhogy is nézzük, a film jócskán elmaradna a nyereségtől. Sokan Johnson vezetésével képzelték el az új DC Univerzumot, de egy ilyen kudarc után nehéz elhinni, hogy James Gunn és Peter Safran fontolóra vennék a folytatást. Ez még nem zárja ki, hogy Black Adam visszatér valamelyik másik filmben, de egyhamar második részt biztosan nem kap.

A leglogikusabb a Shazam! folytatása lenne, mivel állítólag Johnson nem szívesen szállna szembe Zachary Levi által megformált szuperhőssel, így marad a találgatás, hogy merre tovább Teth-Adam.

Black Adam
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.