Főoldal Filmek A Black Adam eredetileg R-kategóriás volt az erőszakos gyilkossági jelenetek miatt
Filmek

A Black Adam eredetileg R-kategóriás volt az erőszakos gyilkossági jelenetek miatt

A legdurvább besorolást kapta volna eredetileg a Black Adam.

380
Black Adam

A Black Adam című filmet többször is meg kellett vágni, hogy az MPAA enyhítsen a korhatár-besoroláson, magyarul lecsökkentse az ajánlott besorolást az R-kategóriáról egészen a családbarát PG-13-asra, de a film producerei azt mondják, hogy “soha nem kötöttek kompromisszumot”, hogy ezt elérjék.

A Collidernek adott interjúban a Black Adam producerei, Beau Flynn és Hiram Garcia elárulták, hogy a film eredetileg az MPAA-tól R-besorolást kapott volna néhány erőszakosabb cselekménye miatt, de a csapat együttműködésre bírta a bizottságot, hogy kedvezőbb besorolást kapjon a film az amerikai mozikban és a világ többi országában, s végül megkapta a PG-13 jelzőt a film. A producer azt is elárulta, hogy összesen négy alkalommal kellett megvágni a filmet, hogy megkapja a leggyengébb besorolást.

Nagyon szerettünk volna biztosak lenni abban, hogy tiszteljük Black Adam karakterét. Az egyik dolog, amiről ismert, az az agressziója és az erőszakossága, és egy olyan Black Adam-film, amiben ez nincs benne, nem lett volna hiteles. Úgyhogy mindig azzal a tudattal vágtunk bele, hogy olyan messzire megyünk, amennyire csak tudunk.

Tudtuk, hogy az MPAA-val való együttműködés lesz a megoldás, hogy végül eljutottunk oda, ahová eljutottunk, hogy megkapjuk ezt a besorolást, de sikerült. De ez nagyon fontos volt számunkra. És ez olyasmi, ami mellett Dwayne [Johnson] is nagyon elkötelezett volt.

Hiram Garcia

Flynn elismerte, hogy “rengeteg vágást” kellett végrehajtani ahhoz, hogy a Black Adam eredeti R-besorolását mellőzzék, és ez azt jelentette, hogy el kellett engedni néhány “személyes pillanatot”, amit a csapat szeretett az eredeti vágásban, de ragaszkodott ahhoz, hogy “soha nem kötöttek kompromisszumot”, vagy kellett kivágniuk egy egész jelenetet.

Van néhány nagyszerű pillanat, amikor Black Adam a repülő motoros üldözési jelenetben van, és elejti az egyik bandaközi katonát. Aztán van az a nagyszerű pillanat, amikor a teherautó átpattan a holttesten. De ezek azok a pillanatok, amikre szükséged van, és amikre emlékszel ezekben a filmekben, érted, mire gondolok? Nem mehetsz biztosra, és bele kell vágnod.

Beau Flynn

Flynn becslése szerint a film eredeti vágásában körülbelül tíz, a leírtakhoz hasonló, extrém erőszakos pillanat volt, de végül “négy vagy öt” került a megvágott, mozis változatba, amely október 20-án kerül a mozikba PG-13-as minősítéssel és egy olyan utójelenettel, amelyet nem szabad kihagyni (bár azt igazából már maga The Rock is elspoilerezte).

5000 évvel azután, hogy az egyiptomi istenek összes hatalmát ráruházták, és rögtön örök fogságba vetették, egy különleges lény kiszabadul a sírja börtönéből. Black Adam (Dwayne Johnson) visszatér a világba. És nagyon dühös. De ez a világ már egészen más, mint amit megismert. Más szabályok szerint élünk, más gépeket használunk, másban hiszünk. Ő azonban továbbra is csak egyet akar: igazságot szolgáltatni – és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az igazság az, amit ő annak hisz. Nagyon sajátos véleménye van róla, hogy mi igazságos és mi nem az: de szinte legyőzhetetlen erővel áll ki mellette.

Black Adam
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...