Főoldal Filmek A Black Adam első reakciói szerint tényleg annyira brutális lett a film, átrendezi a DCEU hierarchiáját?
Filmek

A Black Adam első reakciói szerint tényleg annyira brutális lett a film, átrendezi a DCEU hierarchiáját?

A Black Adam a DCEU megmentője vagy megsemmisítője?

394
Black Adam

Megérkeztek az első reakciók a Black Adamhez, a külföldi újságírók megosztották első gondolataikat, miután megnézték Dwayne Johnson várva várt DC-filmjét. A filmben Johnson játssza a címszereplő antihőst, és Teth-Adam eredettörténetét meséli el, aki rabszolgasorban született, és Shazam erejével egyenértékű képességekre tesz szert.

A Black Adam azt vizsgálja, hogyan alakult ki Teth-Adamban az igazságosság torz változata, miután az ókori Egyiptomban rabszolgaként szerzett traumatikus élményeket. Miután megkapja az erejét, Teth-Adam arra akarja használni újonnan szerzett hatalmát, hogy eltörölje a bűnözőket a föld színéről. Teth-Adam véres tettei kegyetlen antihőssé teszik őt, ez azonban nem tetszik más DC-karaktereknek.

A főszereplőnek számos szuperhőssel kell majd szembenéznie. A Black Adam évszázadokig volt fogságban, most pedig egy olyan korban találja magát, ahol hősök a védelmezők. A filmben az Amerikai Igazság Társasága nem hajlandó elfogadni egy olyan metahumán létezését, aki másokat, sőt bűnözőket is öl, ezért Black Adam ellen fordulnak. A társaságot erősíti Quintessa Swindell mint Cyclone, Pierce Brosnan mint Doctor Fate, Noah Centineo mint Atom Smasher és Aldis Hodge mint Hawkman.

A Black Adam nagy elvárások elé állítja a DCEU-t, miután a Warner Bros. Discovery több, a képregényes IP-jük által inspirált filmet és sorozatot is törölt. A Warner Bros. Discovery jelenleg egy 10 éves terven dolgozik, ami elméletileg minden produkciót egyetlen zászló alatt fog egyesíteni, és a Black Adam az első projekt, amely ennek a hosszú távú ütemtervnek a része lesz. De mit mondanak a filmről az újságírók?

A Collider újságírója már látta a filmet, és elmondása szerint a The Rock fantasztikus Black Adamként. Tíz évet töltött azzal, hogy felkészüljön erre a szerepre, és szó szerint megöl bárkit és mindenkit, aki az útjába kerül, és imádtam, hogy kitért arra is, hogy ki is Black Adam. Úgy jöttem ki a moziból, hogy látni akarom a folytatást.

BÚM! A Szikla szállítja az év egyik legadrenalinabb kalandját! Ez a 300-as stílusú felvonultató akciólöket bejött a DC-nek. Néhány mellékszereplő és egy ingatag forgatókönyv meggátolja abban, hogy átírja a DCEU hierarchiáját. Pierce Brosnan ellopja a showt.

A Fandago szerkesztője szerint a DC #BlackAdamje kőkemény! Rengeteg akció, karakterek, akiket azonnal megkedvelünk és fantasztikus tempó. Dwayne Johnson remekül megtalálja az egyensúlyt a fenyegető és vagány, de ugyanakkor empatikus szerepében. Különösen tetszett Aldis Hodge Hawkmanje és Pierce Brosnan Doctor Fate-je. Még több JSA-filmet kérek!

A #BlackAdam megváltoztatja a játékot!! Ez az a #DCComics film, amire vártam és nem okozott csalódást. A Szikla elektromosan brutális Black Adamként! Ez az, amit szerettem volna, hogy Black Adam legyen. A filmben megállás nélkül megy az akció és a #JSA-t a nagyvásznon izgalmas látni.

A BlackAdam nagyszerűen indítja a #DCEU új korszakát! A Szikla felvillanyozó a #BlackAdam szerepében, és a legjobb értelemben véve is abszolút brutális! Ez az egyik legjobb akciójelenet, amit a #DCEU-ban eddig láttunk. AldisHodge, PierceBrosnan, Quintessa Swindell és Noah Centineo
tökéletes a #JSA szerepeiben.

Pierce Brosnan lenyűgözően alakítja Doctor Fate-et. Ellopja a jeleneteket. Karizmatikus, mint mindig. Aldis Hodge Hawkmanje sok húst hagy a csonton, hogy a jövőbeni történetekben még mélyebbre áshassunk. Az akciójelenetei fantasztikusak. A #BlackAdam az akcióra támaszkodik, humorral is megspékelve, és nagyon kemény.

A #BlackAdam méltó új darabja a DC kirakósának, de a beígért megváltást nem hozta el. A meglepően tömörített idővonal izgalmasan és lendületesen tartja a cselekményt, de a sok (sok) témát, cselekményt és karaktert díszes kirakatból szemléljük. Nézői oldalról ez rendetlen.

A #BlackAdam eleinte nehezen találja meg a helyét, de amint az Igazság Társasága belép a képbe, még szórakoztatóbbá válik. Dwayne Johnson antihőse érdekes új dinamikát hoz a DCEU-ba. Szilárd vizuális effektek. Gyenge gonosztevő. Az utójelenet kapta a legnagyobb reakciókat.

A Szikla fantasztikus a #BlackAdamban, ami utalásokat is tartalmaz a valós világ próbaköveire (a legérzékenyebb az, hogy megerősíti a hősök szükségességét a sivár időkben). Juame Collet-Serra rendező egy nagyobb, grandiózus univerzum építőköveit rakja le. Az akció lendületes és NAGY léptékű.

A #BlackAdam a DC eddigi legakciódúsabb filmje. Ez egy non-stop izgalmas utazás, amely csak a látványról szól, és ezt tudja is. A The3-nek alig van ideje levegőt venni, vagy akár csak beszélni. A Szikla tökéletes Black Adamként, ráadásul Pierce Brosnon is kiemelkedő. A filmtől bizseregni fognak a rajongók.

5000 évvel azután, hogy az egyiptomi istenek összes hatalmát ráruházták, és rögtön örök fogságba vetették, egy különleges lény kiszabadul a sírja börtönéből. Black Adam (Dwayne Johnson) visszatér a világba. És nagyon dühös. De ez a világ már egészen más, mint amit megismert. Más szabályok szerint élünk, más gépeket használunk, másban hiszünk. Ő azonban továbbra is csak egyet akar: igazságot szolgáltatni – és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az igazság az, amit ő annak hisz. Nagyon sajátos véleménye van róla, hogy mi igazságos és mi nem az: de szinte legyőzhetetlen erővel áll ki mellette.

Black Adam október 20-ától a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...