Főoldal Filmek A Black Adam csalódást keltő Rotten Tomatoes pontszáma után messze nem azt kapják a rajongók, amit ígértek
Filmek

A Black Adam csalódást keltő Rotten Tomatoes pontszáma után messze nem azt kapják a rajongók, amit ígértek

Az első reakciók után pokoli rossz kritikákat kapott a Black Adam.

337
Black Adam

Nagy reményeket fűztek a Dwayne Johnson főszereplésével forgatott DC-filmhez, az első reakciókban is áradoztak a szuperhősfilmről, azonban az első kritikák eléggé lesújtóak lettek. A Rotten Tomatoes közzétette az első pontszámokat a Black Adamhez, s ez alapján a DC Extended Universe legtöbb alkotásával egy sorban áll. Sajnos, ez nem éppen egy jó dolog.

A Black Adam című filmet úgy harangozták be, mint a DCEU történetmesélésének új korszakának első produkciója, de az első kritikák alapján viszont sok jóra nem számíthatunk a jövőben, a Warner Bros. nem képes kilépni árnyékából, s ott folytatja, ahol elkezdte. A film Rotten Tomatoes pontszáma 54%-ra emelkedett 63 értékeléssel. Az oldal értékelései-rendszere alapján a film a “rohadt” jelzőt kapta, és hat százalék választja el attól, hogy megkapja a “friss” minősítést, és mérföldekkel van a “Certified Fresh” státusztól, ami 75%-ot jelent. A tapasztalatok alapján a következő napokban a film értékelése tovább fog esni, még rosszabb lehet a jelző a kritikákat összesítő oldalon.

Lehet, hogy a Black Adam egy olyan képregényfilm, ahol a kritikák nem számítanak a nyitóhétvégén, de a gyakorlat azt mutatja, amennyiben rossz minősítést kap egy film, akkor valószínűsíthető, hogy a második hétvégére masszív visszaesésre lehet számítani. Még akár bajba is kerülhet DC Comics legújabb adaptációja, hiszen a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala rekordot döntő nyitása sem mentette meg attól, hogy végül csalódást keltsen a kasszáknál.

Szokatlan módját választották a film népszerűsítéséhez is. Valószínűleg a Warner Bros. érzi a problémát, mivel olyan tévéreklámokat kezdett megosztani, amiben a rajongók áradozó idézeteit olvashatjuk, miközben a stúdió a közösségi médiában rajongókat is toborzott, hogy részt vegyenek a korai vetítéseken és interjúkat készítsenek a szereplőkkel, hogy növeljék az online érdeklődést a film iránt.

Nem javít a film helyzetén az sem, hogy idő előtt leleplezték a film legnagyobb csattanóját, amit történetesen éppen maga a The Rock árult el. Nem nyelvbotlásról volt szó, szándékosan leplezték le a stáblista utáni jelenetet, hogy fokozzák az izgalmakat a premier előtt, és abban is biztosak lehetünk, hogy a rossz kritikák után hamarosan Johnson közösségi oldalán megjelennek majd az olyan bejegyzések, hogy a Black Adam a “rajongóknak készült”, nem pedig a kritikusoknak.

Black Adam
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...