Főoldal Játékok Készül az új Tom Clancy’s Ghost Recon-játék
Játékok

Készül az új Tom Clancy’s Ghost Recon-játék

A pletykák szerint a Ubisoft már dolgozik a következő Ghost Recon-játékon, 2025-2026-ban várható.

303
Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint
Forrás: Ubisoft

Január 30-án terjengős, bennfentes cikkel jelentkezett az Insider Gaming a Ubisoft háza tájáról. Tom Henderson iparági bennfentes szerint a Ubisoft számos új játékon dolgozik, köztük a nagy múltú Tom Clancy’s Ghost Recon következő részén is, amely valamikor 2025-2026-ben várható.

Henderson már 2023 júliusában szivárogtatott infókat a Ghost Recon következő részéről. A bennfentes szerint a Ubisoft Project Over néven fejleszti a játékot. A történetről annyit szivárogtatott, hogy egy fiktív Naiman háborúban játszódhat. A széria valós politikai és katonai eseményeket szokott fiktív szereplőkkel, cselekménnyel feldolgozni, hasonlóan Tom Clancy műveihez. A naimanok egy középkori törzs voltak a mai Mongólia nyugati részén, így elképzelhető, hogy a játék helyszíne Mongólia vagy a mongol-orosz-kínai hármashatár lesz. De az is lehet, hogy teljesen fiktív helyet és konfliktust kap a játék.

A Tom Clancy’s Ghost Recon egy taktikai shooter széria, amelynek első részét 2001-ben adta ki a Ubisoft. A széria 2017-ben kapott egy nagyobb újragondolást a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands néven, amely egy nagyszabású nyitott világú és taktikai külső nézetes shooter lett Bolívia földjén, amelyben 4 fős coop és PVP multiplayer módok is voltak. A játékban az Egyesült Államok Hadseregének elit különleges alakulatát irányíthatjuk a CIA támogatásával, akiknek beceneve a Ghost. A Wildlans óta a csapatot Anthony “Nomad” Perryman vezeti, őt irányítjuk a játékban. A legutóbbi rész a 2019-es Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint volt, amely sajnos bukásnak bizonyult a Ubisoft elhibázott marketingje és a játék állapota miatt. Azonban a Ubisoft Paris csapata nem hagyta magára és az évek során kijavították és bővítették a szoftvert a rajongói igények alapján. A Ubisoft Bucharest dolgozott még egy ingyenes, belső nézetes battle royale PVP játékon Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline címen, ám ezt a nagyon negatív visszhang és a cég körüli problémák után törölték a megjelenés előtt 2022-ben.

Nem ez az egyedüli játék, amely a Tom Clancy univerzumban készül a Ubisoftnál. Hivatalosan jön az ingyenes, PVP multiplayer Tom Clancy’s The Division Heartland a legendás Red Storm csapatától és a Massive Entertainment is elkészíti a The Division 3. részét is. A Ubisoft Toronto egy ideje már dolgozik a Splinter Cell Remake-en és valamikor idén várható az ingyenes belső nézetes PVP shooter XDefiant is, amely akár a Call of Duty kihívója is lehet. Az új Tom Clancy’s Ghost Recon valószínűleg a korábbi részek nyitott világú taktikai külső nézetes formuláját vinné tovább. Hivatalosan még nem erősítette meg a játékot a Ubisoft, így a fentieket kezeljük pletykaként, nagy fenntartásokkal.

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands
Forrás: Ubisoft

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Mit tudunk az Assassin’s Creed Shadows játékról?

Minden, amit az új szamurájos Assassin’s Creedről tudni érdemes.

Assassin's Creed Shadows
Játékok

Szamurájok korába repít az Assassin’s Creed Shadows előzetese

Látványos előzetest kapott az új Assassin’s Creed játék.

Assassin's Creed Codename Hexe
Játékok

Új részletek a készülő boszorkányos Assassin’s Creed játékról

Érdekes infók szivárogtak ki az Assassin’s Creed Codename Hexe játékról.