Főoldal Filmek A Top Gun: Maverick producerét a folytatásról kérdezték
Filmek

A Top Gun: Maverick producerét a folytatásról kérdezték

A folytatásról és a film nehézségeiről beszélt a Top Gun: Maverick rendezője.

394
Top Gun: Maverick
Forrás: Paramount Pictures

Az Avatar: A víz útja című folytatásnak alig néhány hete maradt, hogy 2022 legsikeresebb filmje legyen, ugyanis ezt a címet most a Top Gun: Maverick birtokolja. A Tom Cruise főszereplésével készült film több mint 1,4 milliárd dollárt hozott a kasszáknál, és jelenleg minden idők tizenegyedik legtöbb bevételt hozó filmje, és a színész valaha volt legsikeresebb mozifilmje.

A Top Gun folytatása a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalán a kritikusok 96%-os, a nézők 99%-os értékeléssel áll. Ilyen számok mellett nem meglepő, hogy a rajongók azon tűnődnek, elkészül-e Top Gun 3. Nemrégiben Joseph Kosinski rendező és Jerry Bruckheimer producer a Deadline kérdéseire válaszolt, és természetesen szóba került a folytatás is.

Van egy másik történet, ami elég meggyőző ahhoz, hogy visszatérjünk hozzá? Nekem úgy tűnik a film végén, hogy Mavericknek még maradt némi benzin a tankjában. Nem nyugszik le.

Joseph Kosinski

Nem először és valószínűleg nem utoljára tették fel a kérdést, hogy lesz-e folytatás. A készítők egyelőre szűkszavúan fogalmaznak, de nem zárkóznak el a lehetőségtől. Kosinski a film forgatásának nehézségeiről is beszélt, hogy milyen áldozatot kellett hozniuk a színészeknek.

Tudtam, hogy Tomot fel tudjuk ültetni a gépre, de a többi szereplővel kapcsolatban nem voltunk biztosak. Így Tom kitalálta ezt a három hónapos tanfolyamot az összes színésznek, hogy egy nagyon egyszerű repülőgéppel kezdjék, és feltornázzák magukat a haditengerészet vadászgépéig. Mindannyian képesek voltak az összes jelenetüket a valóságban is eljátszani a sugárhajtású repülőgépeken, ami egyszerűen fenomenális, mert el sem tudod képzelni, hogy fizikailag milyen nehéz az, amit ők csinálnak. Igazi Top Gun pilótákkal repülnek. Ugyanazokat a manővereket hajtják végre, sőt, még intenzívebb manővereket, mint a kiképzésen.

Azt hiszem, néhányuknak nehéz volt, de nem szóltak nekem … Valójában titokban tartották a dolgot, mert biztosak akartak lenni abban, hogy mindent megkapunk, amit kell.

Joseph Kosinski

Az Entertainment Weekly korábbi cikkében Bruckheimer a film sikeréről beszélt a kasszáknál, és összehasonlításában még néhány Marvel-filmet is megemlített, hogy miben jobb a Top Gun: Maverick a szuperhősfilmektől.

Azt hiszem, a közönség már annyi CGI-t látott, ami csodálatos, én is ugyanezeket a filmeket nézem, de jó látni az igazit is, és részese lenni egy olyan karakterekből álló bajtársi csapatnak is, akik az égbe emelkednek, és olyan jóknak kell lenniük, amennyire csak lehet. A közönség imádja a Marvelt, imádja a DC-s dolgokat. Gyönyörűen megcsinálják őket, és igazán tehetséges emberek dolgoznak rajtuk. Néha az ember olyasmit akar látni, ami valódi, és ezt adta nekünk a Top Gun… Ezek a pilóták most is odakint repkednek, és védik az országunkat, körberepülik a világot, és te velük utazol. Látod, mit csinálnak, látod, milyen az életük, és milyen megpróbáltatásokon kell keresztülmenniük. Valójában a színészeinkkel együtt éled át mindezt.

Jerry Bruckheimer

A rajongókon biztosan nem múlik majd a folytatás, és úgy tűnik, hogy a készítők is hajlanak rá, de pusztán a nyereségért nem vágnak bele. Amennyiben viszont összeraknak egy jó történetet, és Tom Cruise is benne van, akkor elképzelhető, hogy lesz harmadik rész. A Top Gun: Maverick már kapható 4K UHD Blu-ray lemezen és a Paramount+ streaming szolgáltatón (ami SkyShowtime néven érkezik 2023 elején Magyarországra).

Top Gun: Maverick
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit

A rendező beszélt még többek között arról is, hogy ki ihlette a...

Oscar
Filmek

Oscar 2023: Az Akadémia közzétette az Oscar-jelöltek listáját

A Top Gun: Maverick és az Avatar: A víz útja is indul...

Top Gun: Maverick
Filmkritikák

Top Gun: Maverick kritika

Tom Cruise megállíthatatlan a földön és a levegőben.