Főoldal Filmek Taika Waititi új karaktereket mutat be az új Star Wars-filmben
Filmek

Taika Waititi új karaktereket mutat be az új Star Wars-filmben

Taika Waititi továbblép, és új karaktereket fog bemutatni saját filmjében.

372
Star Wars

Miközben a Lucasfilm a Disney+ streaming szolgáltatón keresztül non-stop tévéműsorokkal áll elő, addig meglepően kevés információt osztanak meg a mozis projektekről. Eredetileg úgy volt, hogy a Wonder Woman rendezőjének, Patty Jenkinsnek a Rogue Squadron lesz a következő Star Wars-film, ami a mozikba kerül, de Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője megerősítette múlt hónapban, hogy Taika Waititi filmje előbb érkezik.

Taikia Waititi projektjét először 2020-ban jelentették be, és a rendező nemrég megosztotta, hogy még mindig dolgozik a mozifilm forgatókönyvén. A Total Filmnek adott interjújában Waititi bővebben beszélt a Star Wars-franchise-hoz való hozzáállásáról és arról, hogy a saját filmje túlmutat majd Skywalker-sagán.

Nézzétek, szerintem ahhoz, hogy a Star Wars-univerzum bővüljön, ki kell terjeszkednie. Nem hiszem, hogy a Star Wars-univerzumban hasznomra válna egy olyan film, ahol mindenki azt mondja, hogy ‘Ó, nagyszerű, hát ez a Millennium Falcon tervrajza, ah, ez Chewbacca nagymamája’. Ez mind önmagában is megállja a helyét, ez nagyszerű, bár szeretnék valami újat venni, és új karaktereket létrehozni, és csak bővíteni a világot, különben úgy érzem, hogy ez egy nagyon kis történet.

Taika Waititi

Takia Waititi nyilatkozata egybevág azzal, amit Kevin Feige mondott a saját projektjéről. Az eddigi Star Wars-projektek többsége a Skywalker család életét mutatta be vagy követte így vagy úgy. Még A mandalóri című sorozatban is feltűnt Luke Skywalkert a második évad végén. Sok kritika érte a stúdiót azért is, amiért a franchise folyton folyvást visszatér a sivatagi Tatuin bolygóra.

Az Acolyte lesz a Lucasfilm első olyan projektje a sok közül, ami nem a franchise ismert karaktereire támaszkodik, hanem újakat hoz létre. A jövőben fontos szerepet kap a Köztársaság Fénykora, ami kezd túlmutatni az irodalmi írásokon, és hamarosan a képernyőn is megelevenedik a franchise legújabb korszaka. Kathleen Kennedy már pedzegette, hogy a jövőben érkező új filmek továbbmutatnak, és a folytatástrilógia utáni időket meséli el.

Taika Waititi
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...