Főoldal Filmek Az HBO Max Batgirl főgonoszát állítólag Brendan Fraser játssza
Filmek

Az HBO Max Batgirl főgonoszát állítólag Brendan Fraser játssza

A múmia sztárja ezúttal igazi rosszfiú lesz a DC univerzumban.

413
Brendan Fraser

Barbara Gordon szerepét Leslie Grace kapta. A karakterről egy koncepciós tervek már láttunk múlt héten a DC FanDome alatt. Az esemény után kitudódott, hogy Az Igazság Ligája után J.K. Simmons visszatér James Gordon rendőrfőnökként, és most itt az újabb nagy név. A Batgirl szereplőgárdája egy másik fontos szereplővel bővült: a Doom Patrol és A múmia sztárja, Brendan Fraser a gonosztevőt fogja játszani az HBO Max streamingszolgáltatóra érkező filmben.

A Deadline értesülése szerint Fraser játssza a gonosztevőt, azonban a lap forrásai a karaktert már nem tudták megerősíteni, ennek ellenére úgy gondolják, Fraser a DC egyik legrégebbi gonosztevőjét, Firefly-t fogja életre kelteni a filmben. A Batgirl az HBO Maxon debütál, és a DC és a Warner egyik első nagy IP-je lesz, amit kizárólag streaming formában fognak bemutatni.

Firefly-t először az 1952-es Detective Comics 184. számában mutatták be, majd a The CW csatorna A zöld íjász című sorozatában feltűnt, de Firefly még sosem szerepelt filmben. A karaktert az 1980-as években bűnözőként mutatták be, aki különböző fényhatásokat használ bankrablásoknál. A karaktert lángszóróval, különféle bombákkal és tűzoltó ruhával, valamint jetpackkel a hátán ábrázoltak a DC képes regényében. Bemutatkozása óta Batman egyik visszatérő gonosztevőjévé vált, és az évek során más karakterek is felvették a nevét, köztük “Lady Firefly” a 2018-as Gotham tévésorozatban. Egyelőre nem tudni, hogy a Batgirl mennyire ragaszkodik majd a képregényekhez és Firefly eredettörténetéhez.

A 2000-es években bemutatott A múmia című kalandfilmek után úgy tűnt, hogy Fraser Hollywood egyik legnagyobb csillaga lesz, de a csúcsra végül nem ért fel. Egy időre még a színészkedéstől is visszavonult, amit részben annak tudható, hogy az akciófilmek forgatásán elszenvedett sérülések miatt műtétek hátráltatták. 2018-ban azonban Fraser nyilatkozott a GQ-nak, hogy Philip Berk, a Hollywood Foreign Press Association – az 1944-ben létrejött az Amerikai Egyesült Államokban non-profit újságíró szervezete, és ennek a szervezetnek a tagjai döntenek a Golden Globe díjazottjairól – korábbi elnöke szexuálisan zaklatta őt egy rendezvényen 2003-ban.

Néhány évet kihagyott, majd a 2010-es évek végén több sorozatban is szerepet kapott. 2019-ben megkapta a Doom Patrol című sorozat főszerepét. Fraser egy korábbi NASCAR-versenyzőt játszik ebben a sorozatban, akinek az agyát egy szörnyű versenybaleset után átültetik egy robottestbe.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

HBO Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat májusban az HBO Max

Májustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Max
Filmek

Részletes tudnivalók a hamarosan induló Max streaming szolgáltatásról

Egy hónap múlva Magyarországon is elindul a Max - az HBO Max...