Főoldal Filmek Kiderült, hogy ki dolgozik Patty Jenkins a Star Wars: Rogue Squadron című film forgatókönyvén
Filmek

Kiderült, hogy ki dolgozik Patty Jenkins a Star Wars: Rogue Squadron című film forgatókönyvén

Végre tudjuk, hogy ki írja a következő Star Wars-film forgatókönyvét.

408
Zsivány Egyes

A bejelentés óta szinte semmit sem tudunk a következő Star Wars-filmről. Még tavaly decemberben jelentette be a Lucasfilm, hogy a Wonder Woman franchise írója és rendezője, Patty Jenkins dirigálja a következő filmet, amiben a híres X-szárnyúak pilótáit mutatja majd be közelebbről.

A következő években főként a Disney+ streamingszolgáltató ad majd otthon a franchise új tartalmainak, többek között az élőszereplős sorozatok kapnak főszerepet, ám Kathleen Kennedy decemberben megerősítette a két év múlva érkező új filmet. A Lucasfilm több nagyvászonra érkező projekten is dolgozik, de elsőként a Star Wars: Rogue Squadron fog érkezik 2023-ban. A film eddig csak rendezőt kapott Patty Jenkins személyében, az író kiléte eddig rejtély volt.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint Matthew Robinson dolgozik a film történetén. Robinson neve mellett olyan alkotások neveit olvashatjuk, mint például a Lódító hódító, a Love and Monsters, a Dóra és az elveszett Aranyváros és A holnap határa várva várt folytatása, ami talán már soha nem készül el Emily Blunt véleménye szerint. A zsivány osztag előkészülő munkálatai várhatóan még idén ősszel elkezdődnek, a forgatásra pedig 2022-ban kerül sor.

Jenkins történelmet ír a filmmel, hiszen ő lesz a Star Wars franchise fennállása óta az első női rendező. A történetben a vadászpilóták egy új generációját mutatják majd be, akik az X-szárnyú repülők pilótafülkéjében életüket kockáztatják a határokat súrolva, őrült sebesség mellett manővereznek a galaxis egy távoli zugában, amit eddig még nem láttuk a képernyőn. A Rogue Squadron néven 1998. december 7-én egy videojátékot is bemutattak, ami a Star Wars IV. rész – Egy új remény és a Star Wars V. rész – A Birodalom visszavág között játszódott. Ezután másik három folytatást kapott: a Rogue Leader, a Rebel Strike és az Episode I: Battle for Naboo. De még mielőtt bemutatták volna a videojátékokat, 1996-ban megjelent Michael A. Stackpole regénysorozata az X-szárnyú pilótákról X-wing: Rogue Squadron címen.

A filmet 2023. december 22-én fogják bemutatni az amerikai mozikban.

Rogue One
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...