Főoldal Filmek Matt Reeves elárulta, miért mondott igent a The Batman-filmre, azt akarta, hogy érzelmi tét legyen
Filmek

Matt Reeves elárulta, miért mondott igent a The Batman-filmre, azt akarta, hogy érzelmi tét legyen

Matt Reeves rendező arról beszélt, hogy miért írt alá, és mikor leült kidolgozni a történetet, a 1970-es évekből mely alkotások inspirálták a munkában.

508
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Matt Reeves rendező arról beszélt, hogy miért írt alá, és mikor leült kidolgozni a történetet, a 1970-es évekből mely alkotások inspirálták a munkában.

Nem vitás, hogy 2021 egyik legjobban várt alkotása a The Batman, amiről lassan már egy évtizede cikkezünk, annyi mindent megélt a projekt Ben Affleck és Geoff Johns idején. Affleck nemrég őszintén beszélt a távozásról, helyét pedig A majmok bolygója trilógia rendezője, Matt Reeves örökölte meg, aki kukába vetett minden addig kidolgozott tervet, és nulláról írt történetet a DC képregények legnépszerűbb hősének.

Néhány részlettől és forgatási képtől eltekintve nem sokat tudunk a filmről, az biztos hogy a ’90-es években játszódik, egy galériára elegendő gonosztevő kap szerepet benne, és a főhőst az Alkonyat filmszériából a vámpírral azonosított Robert Pattinson játssza. A The New York Times készített egy hosszabb interjút a film rendezőjével, hogy vajon képes-e saját akaratát érvényesíteni egy ilyen ikonikus karakteren. Reeves megerősítette, hogy bizonyos elvárások mellett nagyon sajátos elképzelései voltak, és a Warner Bros. teljes egészében beállt mögé.

Természetesen ezeket a dolgokat úgy kell kibányászni, hogy ezek a cégek pénzt csináljanak belőle. Soha nem tudhatod, hogy vajon a közönség vevő lesz-e az elképzelésedre. De ha nem lennének, akkor nem én csinálnék Batmant. Úgy voltam vele, hogy volt néhány nagyszerű Batman-film, és én nem pusztán ’egy Batman-filmet’ akarok csinálni.

Valami olyat akarok csinálni, aminek érzelmi tétjei vannak. A célom az, hogy hihetetlenül személyes legyen, miközben a világ metaforáit felhasználjuk. Olyan érzés ez, mint igazán páratlan visszatérés azokhoz a filmekhez, amiken a ’70-es években felnőttem, a Klute vagy a Kínai negyed. Nem azt mondom, hogy valami ilyet érünk majd el, de azok a filmek remekművek voltak, és ambícióval teliek.

Matt Reeves

Reeves korábban már elmondta, hogy a The Batman, nem eredettörténet lesz, tehát Christopher Nolan nagysikerű a Sötét lovag-trilógiájával ellentétben itt már Bruce Wayne-t úgy mutatják be, mint Gotham lovagját, de csak most kezdi igazán megismerni erejét és hatalmát.

A The Batman-filmet 2021. június 25-én fogják bemutatni az amerikai mozikban, de a koronavírus-járvány miatt könnyen elképzelhető, hogy csúsztatni fogják a bemutatót, hiszen lassan már egy hónapja áll a forgatás, nem haladnak a filmezéssel.

The Batman

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.