Főoldal Filmek Box Office-figyelő: 2019/40. hét: Most kivételesen nem viccelt Joker
Filmek

Box Office-figyelő: 2019/40. hét: Most kivételesen nem viccelt Joker

Megdőlt az októberi rekord, amit még tavaly a Venom állított be a mozik kasszái előtt.

535
Joker
Forrás: Warner Bros.

Megdőlt az októberi rekord, amit még tavaly a Venom állított be a mozik kasszái előtt.

Az Egyesült Államokban mindössze egy film debütált a mozikasszák előtt, erről is fogunk kicsit hosszabban értekezni. A Warner/DC kicsit módosított a taktikáján és az univerzumépítés helyett inkább a különálló filmek felé vette az irányt. Ennek második mozija az új Joker-film – az első a Shazam! volt. Mindannyian kíváncsian vártuk, hogy mit mutatnak az első számok viszont a legoptimistább jóslatok sem számítottak arra ami történt.

A korábbi legmagasabb októberi nyitóhétvége rekordját a Venom tartja, tavalyról egy 80,2 millió dolláros hétvégével. Ezt kellett túlszárnyalni a Jokernek, ha rekordot akart dönteni. Viszont ez közel sem egyszerű, mivel egy R besorolású filmről beszélünk. Ehhez képest, kedvenc és legfélelmetesebb bohócunk egy bivaly erős 93,5 millió dolláros hétvégével indította tengerentúli kalandját, ami nagyon szépen mutat a bevételi oldalon. Emellett a negyedik legnagyobb nyitóhétvége eredményét is magáénak tudhatja ami az R-rated filmeket illeti és csak a két Deadpool-film, valamint az AZ első része előzi meg.

A kritikákat olvasva (Cinemascore B+, RottenTomatoes) közönség 91%-ra, az IMDb-n jelenleg 9,1-en áll a film, és nem mellesleg nekünk is nagyon tetszett, kritikánkat itt olvashatjátok – valószínűleg a második hétvégén sem fog nagyot zuhanni, de erre azért várnunk kell még egy hetet.

Joker

Ami a nemzetközi eredményeket illeti, az USA mellett még 73 piacon debütált a film, 140,5 milliót rakott még hozzá az észak-amerikai bevételekhez, és a német és francia közönség még csak most következik.
A többi filmről csak említésszerűen néhány mondatban. A Jetikölyök befutott a második helyre 12 millióval és 42%-os eséssel a második hétvégére. A Downton Abbey már 135 milliónál jár világszinten, erre az összegre biztos nem számítottak a készítők. AZ – Második fejezet kicsúszott a top 5-ből, de ezt cseppet sem bánják az alkotók mert a film elérte a 200 millió dolláros bevételt és nemzetközileg is már 436-nál jár, viszont az 500 millió a japánoktól függ, ahol csak november elsején mutatják be.

Box Office – Magyarország

Az USA-hoz hasonlóan itthon is a Jokerre volt kíváncsi mindenki, jól mutatja ezt a 101.383 néző, aki összesen 155 milliós bevételt generált a forgalmazónak. Azzal, hogy az első helyen változás történt a többi film egy-egy helyet hátracsúszott így A Wall Street pillangói második helyen végzett, 40 ezer nézővel az Ad Astra – Út a csillagokba pedig még ráfért a dobogóra kicsit több mint 15 ezer kíváncsi filmrajongóval.

Egy premier volt még a héten a Mi újság, kuflik? című magyar animációs mese, ami a 9. helyen nyitott 4 ezer nézővel és 6 milliós bevétellel. Érdekessége, hogy az Oscar díjra is jelölt M. Tóth Géza az egyik rendezője.

Szerző

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.