Főoldal Filmek Joe Russo több dolgot is tisztázott a Bosszúállók: Végjáték történetében
Filmek

Joe Russo több dolgot is tisztázott a Bosszúállók: Végjáték történetében

Joe Russo a Bosszúállók: Végjáték társrendezője elmagyarázta a legnagyobb pillanatokat a Marvel Moziverzum fináléjában.

812
Bosszúállók: Végjáték

Joe Russo a Bosszúállók: Végjáték társrendezője elmagyarázta a legnagyobb pillanatokat a Marvel Moziverzum fináléjában.

Figyelem! A cikk hátralévő részében spoilerelemeket olvashattok a Bosszúállók: Végjáték történetével kapcsolatban!

Egy hete másról sem lehet olvasni a médiában, mint a Bosszúállók: Végjátékról, hogy milyen rekordokat döntött meg első hétvégéjén (zárójelesen 144 rekordot tudhat eddig magáénak a film), illetve, hogy mi miért történt az Infinity Saga utolsó részében. Egy korábbi cikkünkben már próbáltuk összeszedni a rejtett utalásokat a Végjátékban, illetve megnéztük, hogy mely jeleneteket manipulálták a rendezők az előzetesekhez képest.

Azonban még ezek után is rengeteg kérdés maradt a filmmel kapcsolatban, amit most Joe Russo egy interjú során igyekezett megválaszolni a rajongóknak, köztük azt is, hogy időutazás hogyan működik a Marvel Moziverzumban és fő karakterek halálát is.

Rögtön a film elején a Bosszúállók bosszút állnak Thanoson, amiért a Végtelen háborúban kiirtotta a fél univerzumot. A jelenetben a csapat egyszerűen levágja Thanos kezét, miután felmerült bennünk a kérdés, hogy erre miért nem került sor az előző részben?

Doctor Strange nem lett volna képes erre?

Thanos bőre majdnem áthatolhatatlan, nem tudjuk, hogy Doctor Strange képes lett volna rá. Ha nem sikerült volna időben levágni, akkor Thanos még mindig csettinthetett volna. Doctor Strange rájött erre miközben megvizsgálta a több tízmillió kimenetelt a jövőben.

Doctor Strange

Feltámadt Fekete Özvegy, mikor a Lélekkövet visszavitték az idősíkjába?

Az egyik legvitatottabb téma a filmben, hogy mi történik Fekete Özveggyel miután a Lélekkövet Steve Rogers visszavitte a Vormirra, s átadta a Vörös Koponyának. Az eset teljesen más, mint Gamoráé volt, hiszen abban az idősíkban Thanos atomjaira porlasztotta a Végtelen Köveket, de a Végjátékban a Lélekkő visszakerült a helyére. Elképzelhető, hogy Fekete Özvegy visszatér, már csak azért is, merthogy hamarosan forgatják az önálló részét?

A folyamat visszafordíthatatlan. Még ha vissza is juttatod az eredeti helyére, akkor sem lennél képes visszahozni a személyt. Valójában nem tér vissza, inkább csak visszaadjuk azt. A Lélekkő lelket követel, és az áldozata örökké ottmarad, ezért Fekete Özvegy örökre elment.

Fekete Özvegy

Hogyan lett Thor kövér és Stever Rogers öreg?

A rendezőtől megtudtuk, hogy Chris Hemsworth karaktere miért lett a folytatásra egy részeges dagadt Thor: jó oka volt rá. Miközben azt is megtudtuk, hogy többnyire számítógépes-effekteket használtak a filmezés során Thor átalakulásánál.

Többnyire CGI volt. Thort nagyobb veszteség érte, mint bárki mást, állandó fájdalomban és megbánásban volt kénytelen élni.

Stever Rogers a film végén pedig 95%-ban CGI volt, a maradék öt százalékban pedig egyszerű smink. De a karakter teljes mértékben Chris Evanstől kölcsönözte a hangját, nem volt szükség módosításra.

Miért Vasembert választották, hogy használja a Végtelen Köveket?

A végső áldozatot Vasember hozta meg a film végén, mikor Thanos megállítása végett a Végtelen Kövek erejét felhasználta az Őrült Titán és serege ellen, ezzel pedig megsemmisültek, porrá lettek. A kérdést természetesen feltették a Russo testvéreknek is, akik így magyarázták az esetet:

Thor nem lett volna képes erre a filmben, csak Hulk volt elég erős, hogy csettintsen. Még abban sem vagyunk biztosak, hogy Marvel Kapitány kibírta volna a Végtelen Kövek erejét. Azért választottuk Vasembert, mert abban a pillanatban ő volt legközelebb Thanoshoz. Doctor Strange az összes alternatív jövőben látta, hogy Vasember az egyetlen, aki közel kerülhet Thanoshoz és csettinthet. Az emberek általában úgy gondolnak egy hős halálára, mint egy szörnyű tragédiára. De mi máshogy gondoljuk. Ha halála lehetőség arra, hogy visszahozza a reményt, megmentse az univerzum felét, akkor Vasember halála nem volt hiábavaló. Nem érezzük magunkat ezért szomorúnak vagy dühösnek.

Vasember

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...