Főoldal Filmek Matt Reeves rendező Batmant Cézárhoz hasonlította
Filmek

Matt Reeves rendező Batmant Cézárhoz hasonlította

A rendező szerint a két film főszereplője nagyon hasonlít egymáshoz, mindketten erős vonásokkal rendelkeznek.

756

A rendező szerint a két film főszereplője nagyon hasonlít egymáshoz, mindketten erős vonásokkal rendelkeznek.

Egy ideje már köztudott, hogy Ben Affleck távozása után A majmok bolygója franchise vezető embere, Matt Reeves váltja Afflecket a rendezői székben a Warner Bros. és a DC Comics új Batman-rebootjánál. Sajnos magáról a The Batmanről továbbra sem sokat tudunk, s ez vélhetően nyárig nem is fog változni, hiszen Reeves még mindig A majmok bolygója: Háború című filmmel van elfoglalva. Lassan azért áttérhet az új projektre is.

Matt Reeves egy rendezői zseni, aki már 2008-ban megcsillogtatta tehetségét a Cloverfielddel, de a lécet magasra igazán csak A majmok bolygója: Forradalommal tette. És már úton van a befejező rész is, a Háború, melyben Cézár által vezette majmok végső ütközetre készülnek az emberekkel, akiket egy hataloméhes tábornok, Colonel (Woody Harrelson) vezet. A film bemutatója egyébként 2017. július 14-én lesz, így ennek okán a rendező elmondta, hogy mennyire is hasonlít Bruce Wayne/Batman személye Cézárhoz A majmok bolygójában:

Különös dolog, hogy két olyan franchisezal dolgozom most, melyekhez leginkább kötődtem gyerekkoromban. Gyerekként Batman megszállottja voltam. Amit oly értékesnek találtam a karakterben az az, hogy miközben szuperhős nincs emberfeletti képessége, ő is csak egy ember. Egy meggyötört lélek, aki küzd a múltja ellen és próbál utat találni a világban, amelyet annyi rossz ért, és hogy ezen próbál meg változtatni… Egy erőteljes karakter, csakúgy, mint Cézár.

Nem emlékszem, hogy valaha bárki is hasonlította-e a Sötét lovagot egy majomhoz, még ha az a majom Cézár is, de ahhoz nem férhet kétség, hogy Reevestől jobb rendezőt keresve sem találhattak volna a bukdácsoló DC Comics legerősebb karakteréhez. Reeves nem csak rendezőként érkezett a Warnerhoz, hanem produceri feladatokat is ellát a projektnél, így mindent úgy alakíthat ki, ahogy ő azt legjobbnak találja.

Matt Reevest legközelebb július 14-én A majmok bolygója: Háború bemutatóján láthatjuk, de hogy mikor kezdi forgatni, s mikor lesz a The Batman bemutatója, egyelőre nem tudni.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.

Peacemaker - Békeharcos
Sorozatok

James Gunn megosztott egy képet a Peacemaker – Békeharcos 2. évad forgatásáról

James Gunn egyszerre dolgozik a Superman és a Peacemaker forgatásán.