Főoldal Sorozatok A Zsivány Egyes gonosztevője is visszatérhet az Andor második évadában
Sorozatok

A Zsivány Egyes gonosztevője is visszatérhet az Andor második évadában

Több ismerős karakter is visszatérhet az Andorban.

415
Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
Forrás: Star Wars

2024-ben az élőszereplős Star Wars sorozatokat Az akolitus és a Skeleton Crew képviselik. Azonban jövőre már be van ígérve a Star Wars: Andor második és egyben utolsó évada is. A Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet előzménysorozata Cassian Andor életéről, a lázadás kialakulásáról és a Birodalom totalitárius elnyomó rezsimjéről szólt.

Az első évad többségében új karaktereket vonultatott fel, azonban a legújabb hírek szerint a másodikban már több ismerős arc is visszatérhet, akár a Zsivány Egyes gonosztevője, Orson Krennic igazgató is.

Fontos leszögezni, hogy a Lucasfilm és a Disney még nem erősítettek meg semmit, úgyhogy csak a pletykákra és a színészek elmondásaira támaszkodhatunk. A címszerepet alakító Diego Luna beszélt az Andor második évadáról az ACE Superhero Comic Con 2024 konferencián. A mexikói színész előrevetítette, hogy ismerős karakterek bukkanhatnak fel a Zsivány Egyesből, de neveket nem árult el.

„Elmondhatom, hogy közeledik a Zsivány Egyes, szóval lesznek benne olyan karakterek, akiket felismerhettek. Lesznek király dolgok. Azok számára, akik szeretik a Zsivány Egyest, ez az évad nagyon különleges lesz. És lenyűgöző lesz, ha ezt a második évadot megnézve rögtön a Zsivány Egyesre ugrunk, mert ezáltal azt a filmet egy másik szemszögből fogjuk látni. Ezt megígérem nektek” – mondta Luna.

Luna nyilatkozata után konkrétabb információkat szellőztetett meg a The Playlist június 24-i exkluzív cikkében. A cikk szerint az Andor második évadának utolsó három epizódját rendező Alonso Ruizpalacios szólta el magát, hogy rendezett olyan részeket, amelyben szerepelt Luthen Rael (Stellan Skarsgård), Saw Gerrera (Forest Whitaker) és Orson Krennic igazgató (Ben Mendelsohn) is.

Mendelsohn a Zsivány Egyesben alakította a könyörtelen Krennic igazgatót, aki a Birodalmi Biztonsági Iroda tudományos részlegét vezette, egyúttal a titkos Csillagpor projekt fejeként a Halálcsillag megépítéséért felelt. Mendelsohnt már korábban is faggatták arról, hogy szerepel-e az évadban, de ő ezt akkor tagadta. Tony Gilroy, az Andor írója és showrunnere viszont már elmondta, hogy a második évad fináléja közvetlenül beletorkollik a Zsivány Egyes eseményeibe, így Krennic szerepeltetése nagyon is indokolt. Korábban az is kiszivárgott a forgatásról, hogy Saw Gerrera is újra szerepel, amelyet a The Playlist cikkében is megerősítettek. A rajongók azt is lencsevégre kapták, hogy az angliai Kentben található Hever kastélyban is forgatták az évadot, amely korábban a Star Wars I. rész – Baljós árnyak előzményfilmben a Naboo helyszíne volt. Érdekesség, hogy az Andor idővonalán a Naboo kormányzója ekkoriban az a Quarsh Panaka moff (Hugh Quarshie) volt, aki korábban Amidala királynőt szolgálta, ráadásul a kánon szerint pont Gerrera partizánjai gyilkolták meg. Netán ezt is láthatjuk majd a második évadban?

Bár az Andor tudatosan hanyagolta az olyan ikonikus Star Wars karaktereket, mint Darth Vader vagy Palpatine császár, ahogy jediket sem láttunk, azonban az első évadban fontos szerepet kapott Mon Mothma, akit ismét Genevieve O’Reilly alakított A Sith-ek bosszúja kivágott jelenete, a Zsivány Egyes és a Lázadók után. Továbbá Ruescott Melshi (Duncan Pow) is szintén szerepelt a sorozatban a Zsivány Egyes után is. Vajon a második évadban még több ismerős karakter visszatérhet a közkedvelt antológiafilmből? Ha Krennic is visszatér, akkor Galen Erso (Mads Mikkelsen) is felbukkanhat, a lázadók oldalán pedig K-2SO (Alan Tudyk) esélyes még, de mi egy Wedge Antillesnek (Denis Lawson) vagy akár a Lázadók animációs széria hőseinek is örülnénk, akik nemrég az Ahsokában jelentek meg élőszereplősen. Ezekre viszont még várnunk kell, hiszen az Andor második évada csak 2025-ben várható a Disney+-on. Pontos megjelenési dátumunk még nincsen, ugyanis a hírek szerint júniusban pótforgatásokra küldték vissza a stábot az Egyesült Királyságba. Reméljük mihamarabb közölnek valamit az évadról hivatalosan is.

Andor
Forrás: Star Wars
Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu portálján. Jelenleg a Rebo.hu főszerkesztő helyettese és a Wide Screen gaming szerkesztője

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars Jedi: Fallen Order
Sorozatok

A Star Wars Jedi főszereplőjének, Cal Kestisnek az élőszereplős debütálásáról pletykálnak

A videójátékok után élőszereplős formában is megismerhetjük Cal Kestis-t a jövőben?

Star Wars Jedi: Survivor
Játékok

A Jedi: Survivor folytatása lesz az utolsó felvonás a szériában

Az EA szerint már dolgoznak a harmadik részen, amely a finálé is...